4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Belediye'den engellilere özel ilgi

GÖRMEYENLER KÜLTÜR VE BİRLEŞME DERNEĞİ YÖNETİCİLERİ BELEDİYE BAŞKANI ÜNVER'İ ZİYARET ETTİ

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, herkesin toplum hayatında birer engelli adayı olduğunu belirterek, engelli vatandaşların her alanda etkinliklerinin artırılması ve onların daha iyi bir hayat sürmelerinin kendilerinin en önemli görevleri arasında yer aldığını söyledi.

Nevşehir Görmeyenler ve Kültür Birleşme Derneği Başkanı Erol Mutlu başkanlığındaki heyet Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver'i ziyaret etti.

Ziyarette geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen etkinliklerle ilgili bilgiler aktaran Nevşehir Görmeyenler ve Kültür Birleşme Derneği Başkanı Erol Mutlu, dernek olarak engellilerden sorumlu Devlet Bakanı'nın da katıldığı toplantı da Nevşehir'i en iyi bir şekilde temsil ettiklerini söyledi. Dernek olarak engellilere yönelik bir dizi kurs çalışmaları yaptıklarını kaydeden Mutlu, önümüzdeki günlerde Rapido kursu düzenleyeceklerini, daha önce düzenledikleri, kabartma harflerle Kuran-ı Kerim öğrenme, bağlama ve ingilizce kursları ile çok sayıda engellinin bu kurslarla eğitimlerini gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Nevşehir Belediyesi'nin her alanda yaptıkları çalışmalarda büyük desteklerini gördüklerini hatırlatan Mutlu, derneğe yaptığı katkılar nedeniyle Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver'e teşekkür ettiklerini söyledi.

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver'de yaptığı konuşmada, sürekli sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile bir araya gelip, yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri konusunda görüşmeler yaptıklarını belirterek, bu güne kadar bu çerçevede çalışan sivil toplum örgütlerinin etkin hizmetler yürüttüğünü belirtti.

Toplumda herkesin birer engelli adayı olduğunu hiçbir zaman unutmadıklarını belirten Ünver "Toplum hayatında her insan birer engelli adayıdır. 2 dakika sonra geçirdiğimiz bir rahatsızlık sonrasında engelli olamayacağımızı Allah'tan başka kimse bilemez. Bunun için toplumumuzda yaşayan tüm engelli kardeşlerimizin gerek eğitim ve gerekse el becerilerinin de gelişimlerini sağlamak en önemli görevlerimiz arasındadır. Engellilerimizin daha iyi şartlarda yaşamaları gerektiğine inanıyoruz. Nevşehir Belediyesi olarak bir süreden beri hizmette olan engelli taşıma aracı ile de önemli bir ihtiyacın giderildiğini görüyoruz, bu da bizi memnun ediyor. Bize yapılacak bir çağrı ile belediyemiz tarafından özel olarak yaptırılan asansörlü aracımız engelli kardeşimizi evinden alıp tedavi gibi ihtiyaçlarının yaptırılması ile engelli kardeşlerimizi yeniden evine bırakmaktadır. Bundan dolayı da herhangi bir ücret almıyoruz, bir personelimizi bu işle görevlendirdik. Engellilerimize yönelik hizmetlerimiz bundan sonraki süreçte de devam edecek" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2009 Cuma 16:14:01
Güncelleme :16 Ekim 2009 Cuma 22:12:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?