3
Mayıs
2024
Cuma
NEVŞEHİR

Belediyeden evsizlere ev müjdesi!

Nevşehir Belediyesi, şehirdeki konut açığının kapatılması için sürdürdüğü çalışmalar çerçevesinde 5 bin vatandaşı daha ev sahibi yapmayı hedefliyor.

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Nevşehir'in daha modern bir şehir görünümüne kavuşması, düzenli ve sistemli bir şehircilik anlayışının da tesis edilmesi için kentte 500 bin metrekarelik bir alanda 5 bin konut üretimine yönelik Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ile işbirliği çalıştıklarını söyledi.

TOKİ tarafından 2000 Evler Mahallesi'nde bin 94 konutun yapılarak hak sahiplerine dağıtıldığını belirten Ünver, Nevşehir Belediyesi tarafından projelendirilen Nevşehir Kalesi ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında 2 bin 600 konutun yapımına yönelik çalışmaların Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'ndeki 300 bin metrekarelik bir alanda süratle devam ettiğini kaydetti.

Ünver, planlı ve sistemli bir şehircilik modelinin Nevşehir'de tesis edilmesi için yeni bir projenin daha hayata geçirilmesine çalışıldığını belirterek, proje çalışmalarında son aşamaya gelindiğini dile getirdi.

Ünver, "Nevşehir Belediyesi'nin alt ve üst yapı projeleri ile Nevşehir, Türkiye'nin örnek şehirlerinden biri haline geliyor. Nevşehir'deki vatandaşlarında temelde en çok karşılaştıkları sorunların başında gelen konut açığının giderilmesi amacıyla, iki yılda hak sahiplerine dağıtılacak bir konumda 5 bin insanımızı ev sahibi yapmayı amaçlıyoruz. Konut üretimine yönelik hazırladığımız projede son aşamaya gelindi. Vatandaşlarımızı da sıcak bir yuvaya sahip kılabilme adına ortaya koyduğumuz bu çalışmayı da, Türkiye'nin konut üreten merkezi konumundaki TOKİ ile işbirliği halinde yürüteceğiz. Aylık 250 TL taksitlerle 10 yıl ödemeli olarak hedeflediğimiz sistemle Nevşehirli vatandaşlarımızı konut sahibi yapacağız" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2009 Salı 18:42:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?