5
Mayıs
2024
Pazar
NEVŞEHİR

Belediyeden kentli servisi

NEVŞEHİR BELEDİYESİ'NDE KENTLİ SERVİSİ

Nevşehir Belediyesi hizmet birimleri arasında oluşturduğu otomasyon ağı ile vatandaşlara yönelik sunacağı işlemleri bilgisayar teknolojisini de etkin bir şekilde kullanmak suretiyle yeni bir vizyon oluşturuyor.

Nevşehir Belediyesi Hizmet binasının zemin katında hizmete geçirdiği Kentli Servisi ile modern bilgisayar sistemini ,halka verilecek hizmetlerin hem daha kısa süreli ve hem de verimli bir şekilde sunulmasına imkan sağlayan Nevşehir Belediyesi,bilimsel gelişmeyi halkın yararlanacağı hizmetler konusunda kullanmaya özel bir önem veriyor.

Universal Bilgi Teknolojileri firması işbirliği ile, Kentli Servisini hizmet ağına katan Nevşehir Belediyesi, bu çerçevede hizmeti tek noktada toplayan, vatandaşı karşılayan, belediyedeki işlemleri için hazırlayan, gerçekleştiren ve yönlendiren servis ile etkin bir hizmet sunuyor.Konum itibarıyla vatandaş ile belediye arasına yerleşen, teknolojiyi çok iyi kullanan Kentli Servisi personeli ,aynı zamanda belediyenin vatandaşa bakan yüzünü de değiştirerek,yeni bir vizyona kapı aralıyor.

'KENTLİ SİSTEMİ İLE ZAMAN KAYBI ÖNLENİYOR'

Dünyada birçok gelişmiş ülkede sıklıkla görülen bu uygulamaları Nevşehir'de de başlatan Nevşehir Belediyesi söz konusu Kentli Servisi ile, tüm bu işlemleri yaparken, daha önce birimler arasındaki kopukluk veya bilgi tutarsızlığı nedeniyle oluşan sıkıntıları önlediği gibi hiç bir saha çalışması yapmadan ciddi bir bilgi akışının sağlanmasına da önemli katkılar sağlanabiliyor.

Bu sisteme geçiş yapmadan önce hizmet birimlerinin tüm çalışanları ile birlikte bilgilendirme toplantısı düzenleyen Universal Bilgi Teknolojileri firma yetkilileri,belediye çalışanları da bilgilendirdiler.

Bu bilgilendirmeler ışığında Nevşehir Belediyesi Bilgi-İşlem Servisi'nin sağladığı bilgisayar alt yapısı ile oluşturulan otomasyon ağı sayesinde Nevşehir Belediyesi'nde Sicil Güncelleme,Emlak,Çevre Temizlik ve İlan -Reklam Vergisi beyannamesi ile vatandaşların belediyeye aktardıkları şikayet ve dileklere ilişkin dilekçeler de ,bilgisayar sistemli mekanizma içerisinde değerlendirilebiliyor.

Türkiye'de çağdaş belediyeciliğinde öncülüğünü ortaya koyan bu sistemle ,ekibin yaptığı her türlü çalışma,vatandaşlara yönlendirilen bir ekrana yansıtılmak suretiyle yapılan tüm işlemler anında vatandaşlar tarafından da görülebiliyor.

Kentli Bilgi Sisteminin en temel özellikleri arasında yer alan 'Bilginin bir yerden girilip yetki dahilinde her yerden kullanılması' özelliği nedeniyle de , Kentli Servisi tarafından güncellenen Kentli ve Taşınmaz kayıtları, diğer tüm birimler tarafından kullanılarak vatandaşın işlemi doğru ve hızlı bir şekilde sonuçlandırılmasını da sağlıyor.

1 şef ve 2 personelin görev yaptığı Kentli sistemi vatandaşlar arasında da büyük bir ilgi uyandırmaya başladı.

NEVŞEHİR BELEDİYESİ'NDE KENTLİ SERVİSİ
İHA
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2010 Cuma 12:54:03
Güncelleme :26 Şubat 2010 Cuma 13:24:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?