4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Belediyeden muhtarlara bilgisayar

Nevşehir Belediye Başkanlığı, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi konusunda sıkıntıyla karşılaşmalarının önüne geçmek ve bilgisayar kullanımının yaygınlaştırılmasına katkı sağlamak amacıyla 30 mahalle muhtarına bilgisayar dağıttı.

Nevşehir Belediyesi Bilgisayar Eğitim Merkezi'nde bilgisayar dağıtımında muhtarlarla bir araya gelen Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi'nde muhtarların büyük sorunlar yaşadığını kendisine iletildiğini söyledi.

Bu süreçte muhtarların bu sorunlarını çözme adına Bilgisayar Eğitim Merkezi'ndeki 30 bilgisayarı dağıtma kararı aldıklarını ifade eden Ünver, "Bilgisayar almak için ihale süreci işlediğinde, bu yaklaşık 2-3 aylık bir süreyi buluyor. Bu zaman aralığını hiç beklemeden, muhtarlarımızın karşı karşıya bulunduğu sorunların çözümü için Bilgisayar Eğitim Merkezi'ndeki bilgisayarları muhtarlarımıza verme kararı aldık. Dünyada artık bilgisayar bilmeyen toplumlar, modern toplum olarak ele alınmıyor. Bilgisayarı öğrenmek son derece önem kazanıyor. Muhtar arkadaşlarımızın da bu çağın olmazsa olmazı noktasındaki bilgisayarı öğrenme ve kullanımlarını yaygınlaştırmak için eğitimlerini Kapadokya Eğitim Merkezi'nde sağlayacağız. Bilgisayarların yaygın bir şekilde kullanımı ile muhtar arkadaşlarımız herhangi bir sıkıntı ile karşı karşıya kalmayacaklardır" dedi.

Nevşehir Muhtarlar Derneği Başkanı Hüseyin Altınışık'da kendilerine bilgisayar desteği sağlanmasından duyduğu mutluluğu dile getirerek "Bilgisayar, halkımıza yönelik hizmetlerin etkin ve hızlı bir şekilde yürütülmesinde son derece önemli. Muhtarlarımız artık bilgisayarlarla halkın beklentilerine hızlı bir şekilde cevap verebilecek düzeye ulaştı. Tüm muhtarlar adına Belediye Başkanımız Hasan Ünver'e, bize sağladığı bu imkandan dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

Daha sonra Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, 30 muhtara bilgisayar dağıttı.

.
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2008 Pazartesi 13:22:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hakan IP: 88.230.169.xxx Tarih : 30.06.2008 15:58:14

belediye başkanımız çok değerli bir şahsiyet. yaptıkları ve yapacakları icraatlere bakacak olursak çok ince detayları hesaplayarak işe koyulmuş. bir belediye başkanında görmek istediğim bütün hasletler var.muhtarlara vermiş olduğu bilgisayarlar çok gerekliydi.muhtarların bilgisayar ortamında gelen vatandaşlara en iyi şekilde hizmet vermelerini arzu ediyoruz ve birazcık olsun,muhtarlarımızın vatandaşa nasıl saygılı davranılması gerektiği konusunda belediyemiz tarafından eğitilmelerini rica ediyorum.saygılarımla...