4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Belediyeden sosyal konut projesi

Nevşehir'in Kozaklı ilçesinde, artan konut ihtiyacını gidermek amacıyla belediye tarafından dar gelirli ailelere yönelik ‘Sosyal Konut Projesi’ uygulanıyor.

Kozaklı Belediye Başkanı Erdoğan Çelik yaptığı açıklamada, Türkiye’nin en önemli termal turizm merkezlerinden biri olan ilçelerinde, turizmin son yıllarda hızla gelişmesi nedeniyle konut ihtiyacında ciddi bir artış yaşandığını söyledi. Bu konuda vatandaşların sıkıntısını çözmek amacıyla ‘Sosyal Konut Projesi’ uygulamaya karar verdiklerini kaydeden Çelik, bu amaçla ilçe girişine 108 konut yapımına başladıklarını açıkladı.

Geliri bin YTL’nin altında olan vatandaşların 120 ayda 295 YTL taksit ödeyerek bu evlere sahip olacağını belirten Kozaklı Belediye Başkanı Erdoğan Çelik, evlerin hak sahiplerine 30 Aralık 2008 tarihinde teslim edilmesinin hedeflendiğini söyledi.

Çelik, "Termal turizmin ilçemizde hızla gelişmesi konut ihtiyacını arttırdı. Vatandaşlarımız bu noktada bize ciddi baskılar yaptılar. Bizde belediye olarak birikimi olmayan ancak taksit ödeyerek ev sahibi olabilecek düzeydeki dar gelirli vatandaşlarımız için ilk etapta 72 sosyal konut yaptırmak için ihale yaptık. Bu ihalenin ardından vatandaşlarımızın talepleri arttı ve ikinci etap için yeni bir ihale yapmaya karar verdik ve toplam yapacağımız konut sayısını 108'e çıkarttık. Burada hak sahiplerini belirlerken tamamen objektif kriterler koyduk. Buradan ev sahibi olmak isteyen vatandaşlarımızdan, üzerine ev, arsa kaydı olmaması, en az bir yıldır ilçemizde ikamet etmesi ve geliri bin YTL altında olması şartı istedik. Bu şartları taşıyan 166 vatandaşımız bize müracaat etti ve kura çekimi sonrasında hak sahiplerini belirledik. Şuanda temel atma çalışmaları sona erdi hatta bazı blokların katlarını çıkmaya başladık. İhale şartnamesine göre 30 Mart 2009'da teslim edilmesi planlanan evleri bu tarihten daha önce 30 Aralık 2008'da vatandaşlarımıza teslim etmeyi hedefliyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Ağustos 2008 Cuma 09:52:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?