6
Mayıs
2024
Pazertesi
NEVŞEHİR

Belgesiz davulcular için uyarı!

Nevşehir Muhtarlar Derneği tarafından vatandaşlar, belgesi bulunmayan davulculara ücret verilmemesi konusunda uyarıldı.

Nevşehir Muhtarlar Derneği Başkanı Hüseyin Altınışık yaptığı açıklamada, Ramazan ayı öncesinde mahallelerde davul çalacak olan kişilerin belirlendiğini ve bu kişilere mahalle muhtarlıkları tarafından bir belge tanzim edildiğini söyledi.

Davulcuların Ramazan ayı içerisinde biri ay ortasında diğeri de sonun da olmak üzere 2 defa vatandaşlardan ücret toplayacaklarını kaydeden Hüseyin Altınışık, davulculara verilecek olan taban ücretin 2 YTL, tavan ücretin ise 5 YTL olarak belirlendiğini açıkladı. Vatandaşların bu oranlar arasında ücret verebileceklerini belirten Altınışık, ücret verilirken davulculardan belge sorulmasını istedi.

Nevşehir Muhtarlar Derneği Başkanı Hüseyin Altınışık, "Geçtiğimiz yıllarda yaşanan bir takım olaylardan sonra tüm davulcularımız için belge tanzim ettik. Çünkü bazı mahallelerde bir takım davulcular o mahalle de çalmasalar bile para toplayıp haksız kazanç elde edebiliyorlardı. Bu sayede bunun önüne geçmeyi planladık. Vatandaşlar kapılarına gelen davulculardan bu belgeleri mutlaka sorsunlar ve ona göre ücret ödesinler" dedi.

 

iha
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2007 Çarşamba 10:28:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?