6
Mayıs
2024
Pazertesi
NEVŞEHİR

Beslediği kuşlar için ev kiraladı

Nevşehir'in Avanos İlçesi'nde, çocuk yaşlarda kuş beslemeye başlayan ve bunu bir hobi olarak sürdüren muhasebeci Mustafa Yoğurtçu, sayıları her geçen gün artan kuşları için ev kiraladı. 200 tane kanarya kuşu besleyen Yoğurtçu, çocukları gibi baktığı kuşlarına aylık bin 500 YTL masraf yapıyor.
 
Nevşehir'in Avanos İlçesi'nde serbest muhasebeci olarak çalışan Mustafa Yoğurtçu (30), çocukluk yıllarında babasının evlerinde güvercin beslemesi nedeniyle kendisinde kuşlara karşı bir ilgi oluştuğunu söyledi. İlkokula giderken babasının kendisine hediye ettiği bir kanarya kuşu ile kuş beslemeye başladığını belirten Yoğurtçu, daha sonra her geçen gün kuşlarının sayısını arttırdığını ve bugün 200 kuşa baktığını ifade etti. 

İşlerinden arta kalan zamanının büyük bir bölümünü kuşları ile ilgilenerek geçirdiğini kaydeden Mustafa Yoğurtçu, sayıları sürekli artan kuşları kendi evinde besleyemeyeceğini anlayınca kuşları için bir de ev tutmuş. Yoğurtçu, "Kuşları çok seviyorum ve bu sevgimden vazgeçmem imkansız. Kuşlarıma daha iyi bakabilmek amacıyla bir ev kiraladım. Şu anda 200 tane kanarya kuşum var. Her sabah işyerime gitmeden önce buraya gelip kuşlarıma bakıyorum. Öğle arasındaki yemek vaktimi ise onlarla geçirip kuşlarımı besliyorum. Hafta sonlarımın büyük bir bölümünü ise kuşlarıma ayırıyorum" dedi. 

Ev kirası ve beslenmeleri için kuşlarına aylık yaklaşık bin 500 YTL para harcadığını söyleyen Mustafa Yoğurtçu, kuşlarının özel mamalarını İspanya'dan getirttirdiğini kaydetti. Beslediği kuşlarla Türkiye'de düzenlenen birçok yarışmada Türkiye birinciliği dereceleri elde eden Yoğurtçu, "Kayseri, Sivas, Adana ve Ankara'da düzenlenen yarışmalarda beslediğim kuşlar ile 'Yorkshire' dalında Türkiye birinciliği, ikinciliği ve üçüncülüğü dereceleri aldım. Hedefim 2007 yazında İspanya'da yapılacak olan Dünya Şampiyonası'nda altın madalya kazanmak. Bunun için sürekli olarak yarışma için hazırladığım kuşları eğitiyorum" diye konuştu. 

Nevşehir'de kendisi gibi kuşlara ilgi duyan arkadaşlarıyla birlikte Kapadokya Ortinoloji Derneği'ni kurduklarını belirten Mustafa Yoğurtçu, ileriki yıllarda beslediği kuş sayısını arttırmayı hedeflediğini vurguladı.
İHA
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2007 Pazartesi 11:07:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
çetin IP: 88.230.101.xxx Tarih : 9.05.2008 09:17:10

yazdığınız metinde kanarya tutkunluğunuzu anlatmışsınız zaten size herzaman başarılarınızın devamını dilerim .umarım başka ülkelerde başarılarınızı devamını görebilirim.