3
Mayıs
2024
Cuma
NEVŞEHİR

Beşli aşı uygulamasına başlandı

Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan beşli aşı kampanyası, Nevşehir'de de uygulanmaya başlandı.

Beşli Aşı uygulaması nedeniyle Merkez 2 Nolu Sağlı Ocağı'nı ziyaret eden Nevşehir Valisi Mehmet Asım Hacımustafaoğlu, burada Sağlık Müdürlüğü yetkililerinden uygulama hakkında bilgi aldı. Sağlık Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalıklar Şube Müdürü Doktor Tuncer Gürbüz, difteri, boğmaca, tetanos, çocuk felci ve menenjit aşılarının hepsinin artık 5'li olarak tek bir enjeksiyonda bebeklere yapılacağını belirterek, uygulama sayesinde bebeklerin sık sık sağlık kuruluşlarına aşı için getirilmesinin sona ereceğini kaydetti.

Vali Mehmet Asım Hacımustafaoğlu'da, beşli aşı uygulaması sayesinde hem bebeklerin canlarının daha az acıtılacağını hem de annelerin sık sık sağlık kurumlarına aşı için gelmeyeceğini belirtti.Sağlık Bakanlığı'nın son yıllarda sağlık politikasında devrim yaratan projelere imza attığını ve Nevşehir'in de bunlarda birlikte sağlık hizmetleri açısından son derece iyi bir konuma ulaştığını kaydeden Vali Hacımustafaoğlu, "Hükümetimiz son 5 yıl içerisinde sağlık açısından devrim sayılabilecek büyük atılımlar içinde, hastanelerin fiziki şartları süratle iyileştirildi, hekim ve sağlık personeli sayısı arttırıldı.Türkiye'de hekimler önemli zamanlarını muayenehanelerde, özel hastanelerde ve kliniklerde geçirirlerdi.Şimdi Türkiye'de hekimlerin devlet hastanelerinde çalışma oranları muayenehanelere oranlanınca yüzde 60'ın üzerine çıktı, sanırım bu rakam Nevşehir'de yüzde 70 oldu. Bu da yakında tam gün çalışma yasasını gündeme getirecek, yani hekim bu devlete çalışacak ya da özel sektörde çalışacak. Bu da Türkiye için önemli bir aşama" dedi.

Nevşehir'de bulunan Devlet Hastanesi'nin son derece modern ve teknolojik imkanlarla vatandaşlara hizmet sunduğunu ve bunun yanında yeni bir devlet hastanesinin yapımına da başlanacağını ifade eden Vali Hacımustafaoğlu, "Nevşehir'de devlet hastanemiz modern imkanlara kavuştu, eksikleri giderildi.Şu anda Türkiye'nin modern hastanelerinde bulunan son model, en gelişmiş teknolojik imkanlarla çeşitli ameliyatlar da yapılmaya başlandı. Belediyemizin girişimi ile yeni Devlet Hastanesine 2008'de başlar da 2009 da hizmete sunarsak insanlarımıza çok modern bir devlet hastanesinde, geniş odaların bulunduğu sağlık hizmet verebileceğiz" diye konuştu.

Daha sonra 2 Nolu Sağlık Ocağı içerisinde ilk beşli aşı uygulamasına başlandı. Vali Hacımustafaoğlu'da bebeklere yapılan ilk aşıyı izleyerek buradaki aileler ile sohbet etti.

 

iha
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2008 Çarşamba 15:08:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Bilal ERENLER IP: 85.110.211.xxx Tarih : 23.01.2008 17:18:36

AŞI.SN.Valim duyarlılığınız ve takipciğinizden dolayı teşekkkür ederim her ilin il sağlık müdürlüğü wep sayfası var ama malesef NEVŞEHİ ' Kış uykusunda vatandaşın bilgi alma özgürlüğü görülmüyor? il sağlık müdürlüğünden saygılarımla.