4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Bilgisayar kurslarına ilgi sürüyor

Nevşehir Belediyesi Kapadokya Eğitim Merkezi (KAPEM) tarafından açılan bilgisayar kursları gençlerin büyük ilgisini çekiyor.

12. eğitim döneminin sürdürüldüğü KAPEM'de düzenlenen bilgisayar kurslarında bugüne kadar 2 bini aşkın kişi, bilgisayar kullanımı konusunda uzman hale getirildi.

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, yaptığı açıklamada, bilginin her gelişmenin ana temel kaynağı olarak değerlendirildiği günümüzde, bilginin en önemli araçlarından biri haline gelen bilgisayarın hayatın vazgeçilmez bir parçası haline geldiğini söyledi.

Gelişmiş dünya ülkelerinde bilginin planlı kalkınma ve gelişme sürecinin en önemli unsuru olduğu düşüncesinden hareket ederek birçok alanda etkin rol üstlendiklerini dile getiren Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, gerek günümüzde ve gerekse de gelecekte bilgiyi ana temel kriter olarak ele alarak önemli çalışmalar yaptıklarını belirtti.

İlköğretim ve orta öğretim kurumlarında bilgisayar laboratuarlarının oluşumu ve zenginleştirilmesi amacıyla bugüne kadar 200 bilgisayar bağışında bulunduklarını anlatan Ünver, Nevşehir Belediyesi tarafından Türkiye genelinde yerel yönetim olarak en büyük bilgisayar eğitim merkezini de 2005 yılında Nevşehir'e kazandırdıklarını söyledi.

KAPEM bünyesinde açılan kurslar arasında bulunan bilgisayar kurslarının Bilgisayar Eğitim Merkezi'nde sürdüğünü dile getiren Ünver, bugüne kadar 2 bini aşkın kişinin bilgisayar eğitiminden geçirilerek düzeyli bir şekilde bilgisayar kullanabilir hale geldiklerini ifade etti. Ünver, bilgisayar kurslarını başarı ile tamamlayan bazı öğrencilerin gerek kamu ve gerekse özel sektörde istihdam imkanı bulduklarını da sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2009 Perşembe 10:29:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Bilal ERENLER IP: 78.170.11.xxx Tarih : 23.01.2009 22:35:08

halk eğitim gerçekten atakta..AMA..oo güzellik hareketlilik idareciliğin eğitimciliğin güzelliği,sn.YAŞAR KURT hocama saygılarımı sevgilerimi iletirim yolu açık olsun.