4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Bilim şenliği start aldı

NEVŞEHİR'DE BİLİM ŞENLİĞİ

Nevşehir'de gerçekleştirilen bilim şenliğinde, öğrencilerin proje ve eserleri görücüye çıktı.

Nevşehir Milli Eğitim Müdürlüğü'nün öncülüğünde, il genelindeki 70 okul ve eğitim kurumunun çeşitli AB ve ulusal beceri ve proje yarışmalarında yer alan eserlerinin sergilendiği 'Bilim Şenliği' Nevşehir Anadolu Ticaret Meslek Lisesi spor salonunda açıldı. Nevşehir Valisi Osman Aydın, Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Kaya, bazı daire müdürleri, okul müdür ve idarecileri ile öğretmen ve öğrencilerin katıldığı bilim şenliğinin açılışında konuşan Milli Eğitim Müdürü Harun Fatsa, öğrencilerin öğretmenleri rehberliğinde hazırladıkları proje ve eserlerin, il genelindeki diğer öğrenciler ile paylaşması açısından bu şenliğin oldukça önemli olduğunu söyledi.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın talimatı doğrultusunda geniş katılımlı bir şenlik düzenlediklerini ifade eden Fatsa, proje sahibi okul ve öğrencileri kutladı.Fatsa, "Bu çalışmalara katılan öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Bu şenlikle ulusal ve uluslar arası yarışmalarda derece almayı başarmış projeleri sergileyeceğiz. Gelecekte öğrencilerimize fırsat verildiğinde neler yapabileceklerini bu şenlik ile birlikte görme şansını yakalayacağız. Nevşehir eğitim ve öğretimde Türkiye'nin en başarılı model illerinden birisi. Sadece sınavlardaki başarısı değil, çeşitli proje çalışmaları ve Eğitimde İyi Örnekler uygulamalarında da Nevşehir en üst seviyelerde. Bütün bu başarıların elde edilmesinde başta Sayın Valimiz Osman Aydın olmak üzere bütün kurum ve kuruluşların bizlere büyük desteği var. Bu destekler devam ettiği sürece eğitim ve öğretimde çok daha iyi dereceler elde edeceğimize inanıyorum" dedi.

Vali Osman Aydın ise konuşmasında, Nevşehir'in eğitim ve öğretimde son yıllarda elde ettiği başarılara dikkat çekerek, eğitim ve öğretimde Nevşehir'in başarı çırtasını her geçen yıl yükselttiğini söyledi. Vali Aydın, "Nevşehir'in elde ettiği başarılardan dolayı eğitim camiamızı tebrik ediyorum. 280 bin nüfusu olan bir il olmamıza rağmen, 56 bin öğrencimiz var ve buna rağmen gerek proje alanında, gerekse sınavlarda ilimiz hep üst seviyelerde. Bu başarıda okul idarecilerimizin ve öğretmenlerimizin büyük payı var. Gerek üniversite sınavlarında gerekse ortaöğretim sınavlarında olsun bizim başarımız aynı büyüklükteki illerin çok üzerinde. Bununla her zaman iftihar ediyoruz ancak yeterli görmüyoruz. Başarı çıtamızı daha üst seviyelere çekmek istiyoruz" diye konuştu.

Vali Aydın'ın konuşmasının ardından Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Toplam Kalite Yönetimi kapsamında düzenlenen Kaliteli Kurum ve Kaliteli Ekip Yarışmasında dereceye giren okul idarecilerine başarı belgeleri Vali Aydın ve Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Kaya tarafından verildi.

Törene katılanlar daha sonra hep birlikte Bilim Şenliği kapsamında sergilenen projeleri gezerek proje sahibi öğretmen ve öğrencilerden bilgi aldı.

NEVŞEHİR'DE BİLİM ŞENLİĞİ
NEVŞEHİR'DE BİLİM ŞENLİĞİ
İHA
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2010 Çarşamba 13:27:00
Güncelleme :2 Haziran 2010 Çarşamba 13:34:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?