4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Bilimin ışığı Nevşehir'de parlıyor

Nevşehir'de gerçekleştirilen bilim şenliğinde, öğrencilerin proje ve eserleri görücüye çıktı.

Nevşehir Milli Eğitim Müdürlüğü'nün öncülüğünde, il genelindeki 70 okul ve eğitim kurumunun çeşitli AB ve ulusal beceri ve proje yarışmalarında yer alan eserlerinin sergilendiği ‘Bilim Şenliği’ Nevşehir Anadolu Ticaret Meslek Lisesi spor salonunda açıldı.

Vali Yardımcısı Hüseyin Ergi, okul müdür ve idarecileri ile öğretmen ve öğrencilerin katıldığı bilim şenliğinin açılışında konuşan Milli Eğitim Müdürü Harun Fatsa, öğrencilerin öğretmenleri rehberliğinde hazırladıkları proje ve eserlerin, il genelindeki diğer öğrenciler ile paylaşması açısından bu şenliğin oldukça önemli olduğunu söyledi. Milli Eğitim Bakanlığı'nın talimatı doğrultusunda ilk kez bu denli geniş katılımlı bir şenlik düzenlediklerini ifade eden Fatsa, proje sahibi okul ve öğrencileri kutladı.

Vali Yardımcısı Hüseyin Ergi ise, "Nevşehir son yıllarda ÖSS, SBS gibi sınavlarda olduğu gibi üretilen projelerle de önemli bir başarıya imza attı. Eğitim kalitesi ilimizde her geçen yıl artıyor ve bu da bize mutluluk veriyor. Öğrencilerin sadece formül ezberleyip, sınavlara girip, üniversite kazanmasını değil beyinlerinin ve el becerilerinin gelişerek proje üretmesini sağlamayı hedefleyen yeni eğitim sistemine bu gibi bilim şenliklerinin de çok büyük katkısı olduğuna inanıyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından bilim şenliğinin açılışı Vali Yardımcısı Hüseyin Ergi tarafından gerçekleştirildi. Şenliğin 2 gün süreyle açık kalacağı bildirildi

İHA
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2009 Salı 12:49:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?