6
Mayıs
2024
Pazertesi
NEVŞEHİR

Bin 642 süt sığırı dağıtıldı

Nevşehir'de Tarım ve Köy işleri Bakanlığı tarafından yürütülen, tarımsal kooperatiflerin desteklenmesi projesi kapsamında 671 aileye bin 642 süt sığırı dağıtıldı.

Nevşehir Tarım İl Müdür Vekili Kenan Şahin yaptığı açıklamada, Nevşehir il genelinde 46'sı Kırsal Kalkınma, 16'sı Sulama ve 1'i de Su Ürünleri alanında olmak üzere toplam 63 tarımsal kooperatifin bulunduğunu söyledi. Tarımsal amaçlı faaliyet yürüten kooperatiflerin desteklenmesi amacıyla Tarım ve Köy işleri Bakanlığı'nın çeşitli projeler uyguladığını ifade eden Şahin, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ve Tarım Bakanlığı kaynakları ile kooperatif üyesi çiftçilere büyükbaş hayvan alımının gerçekleştirildiğini belirtti.

Tarım İl Müdür Vekili Kenan Şahin, fakir ve dar gelirli çiftçi ailelerine yönelik olarak Kırsal Alanda Sosyal Destekleme Projesi kapsamında, 2007 yılı içerisinde Gülşehir ilçesine bağlı Tuzköy beldesi, Abuşağ ve Karacaşar köyleri ile Derinkuyu ilçesine bağlı Çakıllı köyünde tarımsal kooperatiflere üye 261 aileye 542 adet süt sığırı dağıtımının gerçekleştiğini söyledi. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı kanalıyla 2 milyon 371 Bin 242 YTL'ye alınan süt sığırlarının çiftçilere teslim edildiğini aktaran Kenan Şahin, söz konusu çiftçilerin aldıkları süt sığırları için faiz uygulanmayacağını ve ana paranın 7 yıla bölünerek eşit taksitler halinde ödeneceğini sözlerine ekledi.

Sosyal Yardımlaşma Vakfı kaynaklarının yanı sıra Tarım ve Köyişleri Bakanlığı kaynakları ile hazırlanan Kooperatiflerin Desteklenmesi Projesinde de, Derinkuyu ilçesi ile Kaymaklı, Göre, Karapınar, Çalış ve Çakıllı beldelerinde 6 kooperatif kanalıyla gelir seviyesine bakılmaksızın 450 aileye bin 100 süt sığırı verildiğini ifade eden Kenan Şahin, bu çiftçilerin ise 4 milyon 247 Bin YTL tutarındaki hayvan bedelini yüzde 5 faiz ile 7 yıl içerisinde eşit taksitlerle ödeyeceklerini belirtti. Şahin, "Sosyal Yardımlaşma Vakfı kanalıyla süt sığı alınan çitçilerimiz sığır bedellerini sıfır faiz ile 7 yılda öderken, Tarım Bakanlığı kaynaklarıyla süt sığırı satın alarak dağıttığımız kooperatif üyeleri ise yüzde 5 faiz ile ödeyecekler. Bu çiftçilerimiz ilk yıl her hangi bir ödemeye yapmazken ikinci yıl faiz ödemesi, 4 yılda faiz ve ana para ödemesini birlikte yapacaklar. Bunların yanı sıra önümüzdeki aylarda Göynük beldemiz ile Doğa köyünde Tarımsal Kooperatifler aracılığı ile 90 aileye daha süt sığırı dağıtımı gerçekleştirilecek. Bunun için gerekli ihale önümüzdeki günlerde yapılacak" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2007 Cumartesi 09:47:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?