4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Bin metrede evet

Televizyoncu Kürşat Ulkat ve Gonca Gül çiftçi, Kapadokya'da yerden bin metre yükseklikte bir balon sepeti içerisinde dünya evine girdi.

İstanbul'da 1 yıl önce tanışan ve evlenmeye karar veren Kürşat Ulkat ve Gonca Gül çifti, Kapadokya bölgesinin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Uçhisar beldesinde Uçhisar Belediyesi'ne başvurarak evlenme isteğinde bulundular. Ancak çiçeği burnunda çiftler, diğer çiftler gibi nikah yeri olarak salonu değil, balonu tercih ettiler.

Babasının teklifi üzerine eşine sürpriz yapmak isteyen damat Kürşat Ulkat, giydiği gelinliği ile nikah masasına oturmayı bekleyen müstakbel eşi Gonca Gül ile birlikte Uçhisar'da faaliyet gösteren Sky Way Balloons şirketine ait 20 kişilik sıcak hava balonuna bindi. Balon Pilotları Alper Katrancı ve ABD'Lİ Troy Bradley'in kullandığı balon ile yerden bin metre yüksekliğe havalanan çiftin nikahını Uçhisar Belediye Başkanı Osman Süslü kıydı. Gökyüzünde genç çiftin nikâhını kıyan belediye başkanı Süslü, çiftin evlenme cüzdanını balonda bulunan Brezilyalı turistlerin alkışları ile geline verdi.

Nikah töreninin ardından Uçhisar'dan havalanarak Göreme, Ortahisar ve Ürgüp üzerinde uçan balondan peribacalarını izleyen Kürşat ve Gonca Ulkat çifti Kapadokya'nın eşsiz manzarasına hayran kaldı.

Hayatında ilk kez balona bindiği belirten gelin Gonca Ulkat, nikahlarının balonda kıyılacağını daha önce bilmediğini ve bunun hayatında karşılaştığı en büyük sürpriz olduğunu söyledi. Damat Kürşat Ulkat ise, balonda nikah fikrinin babasından çıktığını belirterek, "Burada yaşayan babama balon turu yapmak istediğimizi söylediğimde kendisi bana balonda nikah kıydırmayı teklif etti. Bende eşime böyle bir sürpriz yaptım.Bizim için oldukça heyecanlı ve mutlu geçti." Dedi.

iha
Yayın Tarihi : 9 Ağustos 2009 Pazar 12:28:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?