19
Nisan
2024
Cuma
NEVŞEHİR

Bir anda toprak yuttu!

Nevşehir'in Ürgüp ilçesindeki bir inşaatta meydana gelen göçükte 2 işçi hayatını kaybederken, 1 işçi yaralandı.

Alınan bilgiye göre, Ürgüp ilçesi Mustafapaşa beldesi yolu üzerinde yapımı devam eden inşaatta meydana gelen göçükte 3 işçi enkaz altında kaldı. Olay yerine gelen itfaiye ve AFAD arama-kurtarma ekiplerinin çalışmaları sonucu yaralı 2 işçi göçük altından çıkarıldı. Ambulansla hastaneye kaldırılan yaralı işçilerden Mehmet Karasu yolda hayatını kaybederken, Halil Doğan ise Ürgüp Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Burada yapılan ilk müdahalenin ardından sevk edildiği Nevşehir Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan Doğan'ın durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.İtfaiye ve AFAD ekiplerinin göçüğün meydana geldiği inşaat alanındaki toprak ve enkaz yığınında yaptığı arama ve kurtarma çalışmaları sonucu göçük altında kalan diğer işçi Kenan Toy'un da cansız bedenine ulaşıldı.

İnşaattaki göçük haberinin duyulması üzerine olay yerine gelen Ürgüp Kaymakamı Tuğba Yılmaz ve Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, itfaiye ekiplerinden arama-kurtarma çalışmaları ile ilgili bilgi aldı.Göçük altında kalan arkadaşlarını kurtarma çalışmalarını çaresizlik ve gözyaşları içerisinde izleyen diğer işçiler, ''Arkadaşlarımızla birlikte inşaatta çalışıyorduk. Birden toprak üzerimize geldi, bizler kaçarak kurtulduk ama arkadaşlarımız gözlerimizin önünde gitti'' dediler.

İnşaatta meydana gelen göçükle ilgili soruşturma başlatıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Temmuz 2013 Cumartesi 16:12:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?