5
Mayıs
2024
Pazar
NEVŞEHİR

Bisikletle dünyayı geziyor

FRANSIZ GENÇLER KAN BAĞIŞINI TEŞVİK ETMEK İÇİN BİSİKLET İLE DÜNYAYI GEZİYOR

Tüm dünyada insanları kan vermeye teşvik etmek için, Fransa'dan Yenizelanda'ya kan bağışı kampanyası başlatan ve bu amaçla Fransa'dan bisikletle yola çıkan Julien Lebray ve arkadaşı Marion Dumas, Nevşehir'e geldi.

Fransa'dan bisikletle Yeni Zelanda'ya gitmek üzere kız arkadaşı fizyoterapist Marion Dumas ile kan bağışını desteklemek amacıyla yola çıkan ve 10 ülkeyi gezdikten sonra Türkiye'ye gelen Julien Lebray, Türkiye gezilerini sürdürüyor.

Edirne'den Türkiye'ye giriş yaptıktan sonra Nevşehir'e ulaşan Julien Lebray ve arkadaşı Marion Dumas, Nevşehir Kızılay Kan Merkezi önünde, Kzılay Şube Başkanı Cengiz Gülen, Rotary Kulüp Kapadokya Dönem Başkanı Mehmet Değirmenci ve Kzılay gönüllüleri tarafından karşılandı.

Julien Lebray (22), burada yaptığı açıklamada, 2004 yılında bir traktör kazası geçirdiğini, bu kaza sonrası tedavi gördüğü hastanede kendisine 20 ünite kan verildiğini anlattı. Verilen kanlarla hayata döndüğünü anlatan Lebray, sağlığına kavuştuktan sonra kan bağışını desteklemek amacıyla bisikletle yollara düştüğünü söyledi. Bu güne kadar 10 ülke gezdiklerini ve 5 bin km. yol aldıklarını ifade eden Julien Lebray, turlarını bir yıl sonra Yeni Zelenda'da tamamlamayı planladıklarını kaydetti. Türkiye'de büyük bir ilgiyle karşılandıklarını söyleyen Julien Lebray, tüm Türk vatandaşlarını kan bağışı yapmaya davet etti.

Kapadokya Rotary Kulübü Dönem Başkanı Mehmet Değirmenci ise, kan bağışını destekleyen gençleri ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Fransız gönüllülerinin bu turlarını Rotary Kulüp sponsorluğunda gerçekleştirdiklerini hatırlatan Değirmenci, Julien Lebray ve arkadaşı Marion Dumas'a örnek davranışlarından dolayı kutladı.

Julien Lebray ve arkadaşı Marion Dumas ile Kapadokya Rotary Kulübü Dönem Başkanı Mehmet Değirmenci'ya Kızılay plaketi vererek teşekkür eden Kızılay Şube Başkanı Cengiz Gülen ise, "Kan vermenin ne kadar önemli olduğunu bizler sürekli olarak vatandaşlarımıza anlatmaya çalışıyoruz. Bu çalışmalarımıza bu gibi kuruluşların yanı sıra Fransız iki gencinde destek vermesi bizleri çok mutlu etti" diye konuştu.

FRANSIZ GENÇLER KAN BAĞIŞINI TEŞVİK ETMEK İÇİN BİSİKLET İLE DÜNYAYI GEZİYOR
FRANSIZ GENÇLER KAN BAĞIŞINI TEŞVİK ETMEK İÇİN BİSİKLET İLE DÜNYAYI GEZİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2010 Çarşamba 15:50:05
Güncelleme :7 Ekim 2010 Perşembe 13:58:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?