4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Boşanabilmek için eşini arıyor

BOŞANABİLMEK İÇİN 8 YILDIR KAYIP OLAN EŞİNİ ARIYOR

Nevşehir'de bir çiftçi, boşanabilmek için 8 yıl önce aniden ortadan kaybolan eşini arıyor. 3 çocuğu ile birlikte büyük bir dram yaşayan acılı baba, "Bizi düşünmediğini anladık, bari ortaya çıksın da boşanalım" dedi.

1993 yılında Nevşehir'in Özyayla köyünde Şehnaz Kahraman ile görücü usulü evlenen Osman Kahraman (41), ailesinin geçimini sağlayabilmek için belirli aralıklarla İstanbul'a giderek hurdacılık yaptığını belirtti. Son olarak 8 yıl önce ailesinin Şehnaz Kahraman'ı geçirdiği bir rahatsızlık nedeniyle ameliyat olması için Nevşehir'e çağırdığını belirten Osman Kahraman, "Ailem, eşim ameliyat olacağı için beni Özyayla köyüne çağırdı. Ben de İstanbul'daki işi bırakıp köye döndüğümde eşimin Nevşehir'e gittiğini ve

bir süreden beri de dönmediğini öğrendim. Yakınlarımız ile birlikte eşimi aradık ancak hiçbir sonuç alamadım" ifadelerini kaydetti.

Çocukları İsa, Sedakat ve Ali Osman'ı bu süre içerisinde ailesine bırakarak İstanbul'a çalışmaya gittiğini belirten Osman Kahraman, "Belki eşim dönebilir düşüncesi ile yine İstanbul yollarına düştüm ama eşimden hiçbir haber yoktu. Sonra boşanmak için mahkemeye başvurdum. Eşimin nerede olduğu bilinmediği için mahkeme İstanbul gazetelerine ilan verdi. Yakınlarımdan para bularak bu ilanı yaptırdım. Mahkeme boşanmamızı karara bağladı ve alınan kararın yasal manada geçerlilik kazanması için mutlak surette

İstanbul'da yayınlanan bir gazetede ilan edilmesi gerekiyormuş. Onun için de gerekli parayı bulamadım. Aile olarak çok zor durumdayım, annem şeker hastası" diye konuştu.

Çocuklarına bakamadığı için Ali Osman'ı İstanbul'da tanıdığı Yozgatlı Salim isimli bir arkadaşına 3 yaşında iken evlatlık verdiğini söyleyen Osman Kahraman, "Ancak Salim de öz kardeşi tarafından miras yüzünden vurularak öldürüldü" dedi.

8 yıldan beri hayatının zindan olduğunu dile getiren Osman Kahraman, eşi Şehnaz'a çağrıda bulunarak her koşulda boşanmaya hazır olduğunu belirtti.

Yaşam şartlarının zorluğu nedeniyle 10 yaşında olan en küçük oğlu Ali Osman'a halen arkadaşı Salim'in eşi tarafından bakıldığını, büyük oğlu İsa'nın ise Nevşehir'de Kur'an kursunda bulunduğunu söyleyen Kahraman, kızı Sedakat'in ise kendi yanında barındığını ifade etti.

BOŞANABİLMEK İÇİN 8 YILDIR KAYIP OLAN EŞİNİ ARIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2009 Perşembe 16:24:01
Güncelleme :4 Aralık 2009 Cuma 14:34:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?