3
Mayıs
2024
Cuma
NEVŞEHİR

Böyle fakirler de var

Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Fonu Başkanlığı tarafından dar gelirli vatandaşlara yönelik olarak dağıtılan 1 ton kömür yardımından yararlanmak için başvuruda bulunan 200 Nevşehirli fakir, yetkililerin tüm ısrarlı aramalarına, köy ve mahalle muhtarlıkları ve ilköğretim okulu öğretmenleri tarafından bilgilendirilmelerine karşın kömür almaya gelmedi. Gelen kömürler de başvuruda bulunan ve fakir oldukları belirlenen 2000 Nevşehirli vatandaşa dağıtıldı.

Alınan bilgilere göre, Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Fonu Başkanlığı kanalıyla dağıtılan kömür yardımı için Nevşehir Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı titiz bir çalışma ile vakıf başkanlığına kömür yardımından yararlanmak için başvuruda bulunanları inceledi. Fakir ve dar gelirli olduklarını belirten, bir dizi belgelendirme işlemlerinin yanı sıra Nevşehir Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı ekipleri tarafından evlerinde de ziyaret edilen dar gelirliler ile ilgili hazırlanan raporlar, Nevşehir Vali Yardımcısı Adnan Türkdamar başkanlığında oluşturulan 11 kişilik bir kurul tarafından yeniden incelemeye alındı. Yapılan çalışmalarla, Nevşehir’de 2000 kişiye kömür verilmesi kararlaştırıldı.

Kömür dağıtımının yapılacağı, daha önceden vakıf başkanlığına yardım isteğinde bulunanlara vakıf yöneticileri tarafından birer gün önceden dar gelirliye ulaşılabilecek telefon ile iletildi. Kömür yardımının yapıldığı dönemde kendilerine kömür yardımının yapılacağı iletilmesine karşın, 200 dar gelirli, kömür almak için kömür dağıtım alanına gelmedi. Bunun üzerine Nevşehir Vali Yardımcısı Adnan Türkdamar, 200 dar gelirliye yeniden telefon ile yetkililer kanalıyla kömürlerini almaları çağrısında bulundu. Bu arada köy ve mahalle muhtarları ile dar gelirlinin ikamet ettiği merkezde bulunan ilköğretim okullarının öğretmen ve müdürleri de bu noktada dar gelirli vatandaşa ulaşılmasında kullanıldı. Ancak yine de 200 dar gelirli vatandaş kömürünü almak için çaba harcamadı.

Tüm arama çabalarına karşın Nevşehir’de kömür isteminde bulunan 1800 dar gelirli kömürlerine kavuşurken, 200 dar gelirli Nevşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nde yapılan kömür yardımına gelmedi.

nevşehir
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2004 Perşembe 11:51:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?