4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Brezilyalı parlamenterlerin ziyareti

Brezilyalı Parlamenterler Kapadokya’da… Brezilya Parlementosu Temsilciler Meclisi Dışişleri Ve Savunma Komisyonu Heyeti Kapadokya'yı Ziyaret Etti

Brezilya Parlamentosu Temsilciler Meclisi Dışişleri ve Savunma Komisyonu üyesi parlamenterler, Kapadokya'yı ziyaret etti.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Dışişleri Komisyonu'nun resmi davetlisi olarak Türkiye'ye gelen Brezilya Parlamentosu Temsilciler Meclisi Dışişleri ve Savunma Komisyonu Başkanı Vieira Da Cunha başkanlığındaki heyet, beraberlerinde Nevşehir Valisi M. Asım Hacımustafaoğlu ve eşi Nebahat Hacımustafaoğlu ile birlikte Kapadokya'nın tarihi ve turistik mekanlarını gezdi.

Kapadokya'da Hacıbektaş Külliyesi, tarihi Uçhisar kalesi, Kaymaklı Yer altı Şehri, Cevizli Vadi, Göreme Vadisi, Göreme Açık Hava Müzesi, Ürgüp Perili Vadi'yi de ziyaret eden Brezilya Parlamentosu heyeti, daha sonra çanak ve çömlekleri ile ünlü Avanos ilçesine de giderek, burada çanak ve çömlek yapımını izledi.


Brezilya Parlamentosu heyetinin Kapadokya gezisi, Nevşehir Valisi M. Asım Hacımustafaoğlu ve eşi Nebahat Hacımustafaoğlu'nun, onurlarına verdiği yemekle son buldu.


Vali Hacımustafaoğlu, Vieira Da Cunha'a içine Kapadokya'nın simgesi peribacaları işlenmiş gümüş tabak hediye etti.


Heyet daha sonra karayolu ile Ankara'ya döndü.

nevşehir valiliği
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2008 Pazar 15:33:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?