3
Mayıs
2024
Cuma
NEVŞEHİR

Briket Fabrikası yeniden faaliyette

Nevşehir'in Uçhisar Beldesi’nde belediyeye ait olan briket fabrikası yeniden faaliyete başladı.

Nevşehir merkez ilçeye bağlı Uçhisar Beldesi’nde, yaklaşık 2 yıldır kapalı durumda olan ve belediyeye ait briket fabrikası yeniden hizmete girdi.

Uçhisar Belediye Başkanı Osman Süslü, günlük 450-500 adet bordür taş üretme kapasitesine sahip olan fabrikanın ilk etapta kendi belediyelerinin ihtiyacını karşılayacağını, ilerleyen dönemde ise fabrikada kapasite artırımına gidebileceklerini kaydetti.

Uçhisar’ın bulunduğu konum ve sahip olduğu değerler bakımından önemli bir belde olduğunun altını çizen Başkan Süslü,” Elimizdeki değerlere sahip çıkmak ve atıl durumdaki yerleri tekrar aktif hale getirip, Uçhisarımız'ı çağdaş bir belde haline getirmek için çalışıyoruz. Daha önce faaliyette olan ve yaklaşık iki yıldır faal bulunmayan briket fabrikamızı tekrar faaliyete geçirdik. Fabrikanın etrafını tel örgülerle çevirdik. Bu alanda belediyemize ait araç ve malzemelerimizi de muhafaza ediyoruz. Günde yaklaşık 450-500 adet bordür taşı üretebilecek kapasiteye sahip olan fabrikamız, şimdilik belediyemizin ihtiyaçlarını karşılayacak düzeyde çalışıyor. İlerleyen günlerde, elimizden geldiği ölçüde kapasitesini geliştirmeye çalışacağız" dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 4 Ağustos 2009 Salı 18:07:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?