4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Bu okulda herkes kitap okuyor

Nevşehir Anadolu Ticaret ve Ticaret Meslek Lisesi'nde, öğrenciler ve öğretmenlerle birlikte tüm okul çalışanları arasında kitap okuma programı başlatıldı. Her hafta Cuma günü uygulanan program saatinde okuldaki hizmetlilerden idarecilere herkes kitap okuyor.

Anadolu Ticaret ve Ticaret Meslek Lisesi'nde yaklaşık 2 aydır devam eden uygulamada, her hafta Cuma günü sabah saat 10.00'da öğrenciler ve öğretmenler 40 dakikalık kitap okuma saatine katılıyor. Uygulamanın en ilgi çekici yanlarından biri de okulda çalışan yardımcı personelin ve memurların da bu programa katılması. Okulda çalışan hizmetlilerin de katıldığı kitap okuma saatlerinde okula büyük bir sessizlik hakim oluyor.

Uygulama ile birlikte öğrencilerin ve okulda görev yapan hizmetlilerin kitap okuma alışkanlığı kazandıklarını ve öğrencilerin derslerine ciddi katkı yaptığını ifade eden Anadolu Ticaret ve Ticaret Meslek Lisesi Müdürü Seyrani İpek, 2009-2010 eğitim öğretim döneminde bu uygulamaya öğrenci velilerini de dahil etmeyi planladıklarını söyledi.

İpek, “Anadolu Ticaret ve Ticaret Meslek Lisesi olarak hem sınavlı hem sınavsız öğrenci alan bir eğitim kurumuyuz. Bazı öğrencilerimizde okuma eksikliğini tespit ettik. Bizde öğretmenler kurulu toplantımızda 1. dönemde başarısız olan öğrencilerimizin başarısızlık nedenlerini kitap okumama, okuduğu paragrafı anlamama, soruyu anlamama olarak gördük. Edebiyat öğretmenlerimizle görüşerek, okulumuzda kitap okuma kararı aldık. Bunun alt yapısını edebiyat öğretmenlerimizle oluşturduk. Öğrencilerimizi de çok sıkmadan onların okuma bilincini artırmak adına az ve öz bir şekilde bir programlam yaptık. 2. dönem başından itibaren haftanın Cuma günleri 40 dakika okuma saati yapıyoruz. Bu saat diliminde öğretmen nezaretinde bütün öğrencilerimiz, ayrıca tüm memurlar, hizmetliler, idareciler herkes kitap okuyor. Tabi bu noktada öğrencilerimize model olmamız gerekiyor. Bizler okuyacağız ki öğrencilerimiz okuyacak. Buradaki amacımız kitap okumayı sevdirmek, okuma alışkanlığını geliştirmektir” dedi.

Haziran ayında yapılacak olan karne töreninde en çok kitap okuyan öğrencilere çeşitli ödüller vereceklerini de kaydeden İpek, “Öğrencilerimiz artık evlerinde kitap okumak için okul kütüphanemizden kitaplar alarak okuyorlar. Bu uygulamada hem öğrencilerimiz, hem de öğretmen, idareci ve memurlarımız memnun. Bu uygulama ile birlikte öğrencilerimizin sınavlarına ve okuma anlama kavramlarına da yansıyacak. Bu kampanyaya sahip çıkan öğrencilerimize teşekkür ediyoruz. Hatta bu kampanyaya velilerimizi de katıp projeyi genişletmek istiyoruz. Gelecek eğitim öğretim döneminde de bu kampanyamız devam edecek” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Mart 2009 Cuma 16:11:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?