3
Mayıs
2024
Cuma
NEVŞEHİR

Buğday hasadı başladı

Buğday hasadının başladığı Nevşehir'de, üreticiler buğday alım taban fiyatının kısa sürede açıklamasını istiyor.

Nevşehir Ziraat Odası Başkanı Recep Tunç yaptığı açıklamada, Türkiye'nin önemli tahıl üretim merkezlerinden biri olan Nevşehir'de, 2005 yılına kadar 154 bin 350 hektar alanda her yıl yaklaşık 324 bin ton buğday üretiminin gerçekleştirildiğini söyledi.

Son yıllarda küresel ısınma ile birlikte yaşanan kuraklık ve tarım girdi fiyatlarındaki artış ile birlikte buğday üretimi yapılan tarım arazilerinin azaldığını kaydeden Tunç, bu yıl yaklaşık 154 bin ton buğday hasadının gerçekleşmesini beklediklerini söyledi.

Üreticilerin hasat işlemlerine başlamasına karşın, buğday taban fiyatının açıklamamasının sıkıntı oluşturduğunu ifade eden Nevşehir Ziraat Odası Başkanı Recep Tunç, "Çeşitli zorluklara göğüs gererek buğday üretimi yapan çiftçiler, tarlalarında hasatlarını gerçekleştiriyor. Ancak elindeki buğdayı kaça satacağını bilmiyor. Bu nedenle biran önce buğday fiyatlarının belirlemesini istiyor. Bizim beklediğimiz fiyat ise 800 YTL’dir. Bunun altında bir rakam açıklanması durumunda, üreticilerimiz bu yılı da zararla kapatacaktır" dedi.

Buğday fiyatlarının 800 YTL'nin altında bir rakamla belirlenmesinin ileriki yıllar için buğday üretiminde bir düşüşe de sebep olacağını vurgulayan Recep Tunç, çiftçilerin beklentisine cevap vermesini istedi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2008 Cuma 13:18:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?