4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Bugün Dünya Özürlüler Günü

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, toplumun ayrılmaz bir parçası olan engellilerin, hayatın her alanında karşılaştıkları sorunlarını çözümleyerek toplumsal üretime katılımlarının sağlanmasının herkesin sorumluluk alanları içerisinde olması gerektiğini söyledi.

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, 3 Aralık Dünya Özürlüler Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası başta olmak üzere uluslararası sözleşmelerle tüm yurttaşların olduğu gibi engelli vatandaşların da onurlu bir hayat sağlamalarının güvence altına alındığını vurguladı.

Ünver, devletin sosyal devlet olma anlayışının da bir göstergesi olarak tüm engelli yurttaşlarına çeşitli imkanları sunduğunu ifade etti. Ünver, "Yaşadığımız toplumun ayrılmaz bir parçası olan engellilerimizin hayatın her alanında karşılaştıkları sorunları çözümleyerek toplumsal üretime aktif olarak katılımlarının sağlanması ve desteklenmesi sosyal devlet anlayışının bir gereğidir. Engelli kardeşlerimizin yaşadıkları meselelere karşı göstereceğimiz ilgi ve üreteceğimiz çağdaş çözümler, temel insan haklarının bir gereği, insana ve topluma saygının da bir göstergesidir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, tüm kurum ve kuruluşları ile sosyal devlet anlayışının önemli bir göstergesi olarak tüm engelli vatandaşlarımıza çeşitli imkan sunma konusunda, özellikle son yıllarda büyük atılımlar ortaya koymuştur. Nevşehir Belediyesi olarak, engelli kardeşlerimize imkanların sunulması halinde, onların gerek müzik ve gerekse el becerilerini etkin bir şekilde kullanmak suretiyle nasıl bir örnek oluşturduklarını, açmış olduğumuz eğitici kurslar ve engelliler müzik eğitimleri ile fazlasıyla gördüm. Ancak tüm toplumsal sorunlarla olduğu gibi devletin çabası yanında sivil toplum örgütleri, gönüllü kuruluş ve kişilerin çabaları da artık geçerli ve kaçınılmaz bir gerekliliktir. Bu kapsamda özürlülerimizin toplumsal üretime katılmalarının sağlanması, hepimizin ortak bir görevi olmalıdır. Azim ve yaşama sevinciyle dolu, potansiyel anlamda iyi bir üretici olabilecek bu vatandaşlarımızın sesine kulak vermek, ihtiyaçlarının karşılanmasına yardımcı olmak insanı sorumluluğumuzdur. Nevşehir'de engelli insanlarımızın öncelikli olarak eğitimlerinin sağlanmasının yanı sıra becerilerinin değerlendirilmesine yönelik her türlü çalışmayı Nevşehir Belediyesi olarak desteklemeyi bundan sonra da sürdüreceğimizi belirtmek istiyorum. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle tüm engelli kardeşlerimizi tebrik ediyor, bu günlerinin hayırlara vesile olmasını diliyor saygılarımı sunuyorum” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2008 Çarşamba 11:17:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?