3
Mayıs
2024
Cuma
NEVŞEHİR

Bursa Şehir Tiyatrosu Nevşehir'de

Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu tarafından Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi'nde sahnelenen tek perdelik "Fay Hattı" Nevşehirli tiyatro severlerden yoğun ilgi gördü.

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Kaya, Bayındırlık ve İskan Müdürü Abdulkadir Tatar, Sağlık Müdür Vekili Dr. Şenol Sağır,Türk Telekom İl Müdürü Yavuz Yapar ve çok sayıda tiyatro severin izlediği oyunda uzun yıllardır evli olan Sibel ve Ahmet ile 12 yıldır üst katlarında oturan komşuları Murat'ın, 17 Ağustos depreminin ardından tanışmaları ve devamında gelişen olaylar mizahi bir dille aktarılıyor.

Ünlü karikatürist Behiç Ak'ın kaleme aldığı, Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Sanat yönetmeni Ertan Akman'ın yönettiği ve Murat Liman, Didem Hun Liman, Günay Güney ve Ece Şensin'in rol aldığı 'Fay Hattı''nın yönetmen yardımcılığını Nilgün Yurtsever yaptı.

Oyunun sonunda Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Sanat Yönetmeni Ertan Akman, Nevşehirlilerin Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi gibi önemli bir sanat ve kültürün odaklandığı bir merkeze sahip olmanın haklı gururunu yaşaması gerektiğini belirterek, "Biz Bursa'da bile böyle bir merkeze sahip değiliz, keşke imkan olsa da bu merkezi Bursa'ya taşısak. Böyle bir yapıya büyük bir hayranlık duydum. İnanıyorum ki değerli Nevşehir halkı ne denli büyük bir yapıya sahip olduğunun bilinci içerisindedir" dedi.

Oyun bitiminde oyuncuları tebrik eden Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver başta Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Sanat yönetmeni Ertan Akman olmak üzere oyunculara çiçek sundu.

.
Yayın Tarihi : 31 Mayıs 2008 Cumartesi 09:37:34
Güncelleme :31 Mayıs 2008 Cumartesi 09:40:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?