7
Mayıs
2024
Salı
NEVŞEHİR

Büyükelçi Avivi'nin Nevşehir gezisi

İsrail'in Türkiye Büyükelçisi Pinhas Avivi, Türkiye'nin geçte olsa AB'ye mutlaka kabul edileceğini belirterek, bu konuda Türkiye'nin en büyük destekçilerinin İsrail ve ABD olduğu söyledi.
 
Kadın ve Gençlik Platformu Deneği tarafından, aralarında İsrail, Bosna Hersek, Makedonya, Rusya, Brezilya ve Özbekistan'ın bulunduğu bazı ülkelerin büyükelçileri ve eşleri için bir gezi düzenlendi. Geziye katılan büyükelçi ve eşlerine, Nevşehir'in Ürgüp İlçesi'nde Belediye Başkanı Bekir Ödemiş tarafından Karakuş Restoran'da bir akşam yemeği verildi. Türk Gecesi'nin de düzenlendiği yemekte büyükelçi ve eşleri doyasıya eğlendi.
 
Gecede neşeli tavırlarıyla dikkat çeken ve Türk Gecesi'nde sahne alan folklorcu kızlara eşlik eden İsrail Büyükelçisi Pinhas Avivi, Ankara havasında çiftetelli oynadı. Gecenin sonunda bir açıklama yapan Büyükelçisi Avivi, Türkiye'nin mutlak suretle AB'ye kabul edileceğini söyledi. Bu konuda Türkiye'nin her zaman destekçisi olduklarını kaydeden Avivi, "Başlangıçta İsrail, Türkiye'nin AB'ye girmesini çok kuvvetli bir şekilde destekledi. Türkiye'nin dışarıda kalmasının hiç iyi bir şey olmayacağını çok kez ifade ettik. Türkiye, demokratik ve laik bir ülkedir. AB'nin dışında kalmasını düşünemiyoruz. Belki biraz geç olacak ama belki bir 10 yıl sonra Türkiye AB'nin bir parçası olacak. AB, Türkiye'yi kabul edecek bu kesin. Türkiye bu konuda yalnız değil, arkasında çok güçlü dostları var. Mesela ABD ve İsrail. Türkiye bu desteklerle mutlaka AB'ye girecektir. Türkiye bölgede dengeleri sağlayan bir ülke. Bu sadece Türkiye'yi ilgilendiren bir durum değil, tüm dünyayı ilgilendiren bir durum" dedi.
 
Konuşmasının son bölümünde Papa 16. Benedict'in Türkiye ziyaretini değerlendiren Büyükelçisi Avivi, Papa'nın medeniyetlerarası diyalog için bu ziyaretle çok iyi bir iş yaptığını vurguladı. Avivi, "Uluslararası politikada diyalog çok önemlidir. Papa'nın yaptığı şey dinler arası diyalogu sağlamaktır. Papa çok güzel bir iş yaptı. Medeniyetlerin çarpışması hiçbir zaman iyi bir netice vermemiştir. Papa da bu diyalogların sağlanmasında iyi bir adım atmıştır" açıklamasında bulundu.
İHA
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2006 Cumartesi 13:12:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?