3
Mayıs
2024
Cuma
NEVŞEHİR

Çalıştığı devlet dairesinde okuma yazma öğrendi

Nevşehir Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlüğü hizmet binasında çalışan 48 yaşındaki işçi Hazım Güngör, Vali Yardımcısı Adnan Türkdamar ve büro çalışanlarının desteği ile okuma-yazma öğrendi.

22 yıl önce Tarım Müdürlüğü’nde işçi olarak göreve başladığını söyleyen 48 yaşındaki Hazım Güngör, ailesinin kendisini okula göndermemesi nedeniyle okuma-yazma öğrenemediğini söyledi.

Yaklaşık 1 yıl önce çalıştığı kurumdan geçici görevle geldiği Nevşehir Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlüğü’nde hizmetli olarak çalıştığını söyleyen Hazım Güngör, okuma-yazma bilmemenin sıkıntısını yıllarca çekmesine karşın, bu konuda gayret göstermediğini belirtti.

Nevşehir Vali Yardımcısı Adnan Türkdamar’ın teşviki ve Nevşehir Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Mehmet Güneş ve diğer çalışanların yardımlarıyla öğle tatillerinde okuma-yazma öğrendiğini söyleyen Güngör, "Benim için biraz zor oldu ama sonunda başardım. Başta Vali Yardımcım ve müdürüm ile büro çalışanı arkadaşlarım desteği sayesinde artık yazabiliyor ve okuyabiliyorum. Artık başkalarının gazete okumaları ile gazete haberlerini takip etmekten de kurtuldum. Kendim okuyabiliyorum. Bana bu fırsatı sunanlara da teşekkür ediyorum" dedi.

NEVŞEHİR (İHA) -
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2004 Pazartesi 11:14:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?