5
Mayıs
2024
Pazar
NEVŞEHİR

'Ceviz Tim'i görev başında

BELEDİYEDEN ÜZÜM VE CEVİZ HIRSIZLARINA KARŞI TEDBİR

Nevşehir'in Nar beldesinde ceviz ve üzüm hırsızlarına karşı oluşturulan 5 kişilik 'Ceviz Timi', göreve başladı. Atlı ve yaya olarak bahçeleri gezecek olan özel güvenlik görevlileri, hırsızlara karşı önlem alacak.

Nevşehir'de üzüm ve ceviz üretiminin en yoğun olarak yapıldığı merkezlerden biri olan Nar beldesinde son yıllarda artan hırsızlık olaylarına karşı belediye çareyi özel güvenlik görevlisi tutmakta buldu. Çiftçi Mallarını Koruma Derneği ile işbirliği yapan Nar Belediyesi, 5 güvenlik görevlisi ile ceviz ağaçları ve üzüm bağlarını korumaya aldı. Güvenlik görevlileri, atlı ve yaya olarak görev yapacak olan güvenlik görevlileri,

Nar Belediye Başkanı Ali Erdoğmuş, parmak ve dimrit türü üzüm çeşidinin yanı sıra, kaliteli cevizlerin yetiştirildiği Nar beldesinde, hasat dönemlerinde hırsızlık olaylarının arttığını söyledi. Bu kapsamda Çiftçi Mallarını Koruma Derneği ile işbirliği halinde geçtiğimiz yıl 5 özel güvenlik görevlisi alımı yaptıklarını söyleyen Erdoğmuş, "Üzüm ve ceviz hasadının başladığı bugünlerde gerek üzüm seriminin yapıldığı sergilerde ve cevizde ciddi hırsızlık olayları yaşanıyor. Özellikle akşam saatleri ile gece meydana gelen hırsızlık olaylarına karşı etkin önlem alınması için Çiftçi Mallarını Koruma Derneği yöneticileri ile işbirliğine girerek 5 özel güvenlik görevlisini görevlendirdik. 24 saat süre ile gözetimlerimizi yapıyoruz. Nevşehir Emniyet Müdürlüğü yetkililerinin de desteği ile hırsızlara göz açtırmayacağız. Kanunların bizlere verdiği temel haklar kapsamında artık Nar beldesinde üzüm sergilerinden üzüm hırsızlığı ve ceviz hırsızlığı ile başkalarına ait arazilerde piknik yapımı ve ot toplanması ile etkili mücadele başlattık" dedi.

BELEDİYEDEN ÜZÜM VE CEVİZ HIRSIZLARINA KARŞI TEDBİR
İHA
Yayın Tarihi : 4 Eylül 2010 Cumartesi 12:24:03
Güncelleme :4 Eylül 2010 Cumartesi 18:42:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?