6
Mayıs
2024
Pazertesi
NEVŞEHİR

Çevre dostu kampanya

Nevşehir'in Ürgüp İlçesi'nde ilköğretim okulu öğrencileri tarafından başlatılan "10 Pet Şişe Getirene 1 Çiçek Fidesi" kampanyası büyük ilgi gördü. 

Hacı Ahmet Toksöz İlköğretim Okulu 5/A sınıfı öğrencileri, çevre kirliliğinin önüne geçmek amacıyla okullarında pet şişe toplanma kampanyası düzenledi. Kampanya çerçevesinde 10 adet çevreden pet şişe toplayan arkadaşlarına kendi harçlıklarıyla aldıkları çiçek fidelerinden veren öğrenciler, kampanya çerçevesinde bugüne kadar 3 bin 500 pet şişe topladı. 

Hacı Ahmet Toksöz İlköğretim Okulu Müdürü Sait Sönmez, öğrencilerin başlattığı bu kampanyadan gurur duyduğunu söyledi. Sönmez, "Okulumuz 5/A sınıfı öğrencileri tarafından başlatılan kampanya hem okulumuz adına hem de ilçemiz adına son derece anlamlı ve gurur vericidir. Geleceğin bilinçli ve duyarlı gençlerin elinde yönleneceğini bilmek bizleri daha çok sevindirmektedir" dedi. 

Ürgüp Belediye Başkanı Bekir Ödemiş ise, Kapadokya gibi bir kültürel mirası gelecek nesillere taşımanın tüm toplumun ortak görevi olduğunu belirterek, öğrencileri yaptıkları çalışmadan dolayı kutladı. Ödemiş, "Hacı Ahmet Toksöz İlköğretim Okulu 5/A sınıfı öğrencilerini büyük fedakarlık göstererek kendi okul harçlıklarından arttırarak başlattıkları '10 Pet Şişe Getirene 1 Çiçek Fidesi' kampanyasından dolayı kutluyorum. Gösterdikleri duyarlılıkla Kapadokya'nın ve Ürgüp'ün geleceği yönünde çok anlamlı bir adım attılar. Yaşadığımız bu topraklar binlerce yıllık tarihsel, kültürel ve doğal güzelliklerle dolu ama bu güzellikleri hazineleri geçmişe taşımak hepimizin görevi" diye konuştu.
.
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2006 Perşembe 14:50:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?