4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Çevre ekiplerinin denetimleri sürüyor

Nevşehir Belediyesi, ısınmadan kaynaklanan hava kirliliği ile etkin mücadele için denetimlerini sürdürüyor.

Nevşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve Nevşehir Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürlüğü'nden oluşturulan "Çevre Denetim Ekibi" yaz aylarında kömür satış birimleri ile kış döneminde de konutlar, işyerleri, kamu kurum ve kuruluşların kalorifer kazan dairelerine yönelik denetimlerde bulunuyor.

Isınmadan kaynaklanan hava kirliliğinin düşük kalorili ve kükürt oranı yüksek kömürlerin yaygın bir şekilde kullanımının yanı sıra, yanlış ve hatalı yakma tekniklerinin uygulanması sonrasında oluştuğu günümüzde, yetkinin belediyelere verilmesiyle Nevşehir Belediyesi Çevre Denetim ekibi, denetimlerini sürdürüyor.

Ekipler denetimlerde, ısınmada kullanacak yakıtların yanma verimini arttırmak ve buna paralel olarak yakıt tüketimi ve bacadan atılan kirletici emisyonlarının azaltılmasını sağlamak için soba ve kalorifer kazanları ile bacalarının periyodik temizlenmesinin kontrolünün yanı sıra, kalorifer tesisatlarının izole edilerek ısı kayıplarının önlenmesi, tüm ısıtma tesisatının bakımı ve temizliğinin gereği gibi yapılması, kazan dairelerinin yeterince havalandırılması ve işletme talimatlarına uygun olarak işletilmesi, soba ve kalorifer kazanlarında kabul edilen standartlara uygunluğu gibi temel niteliklerin bulunup bulunmadığını ele alıyor.

Ayrıca ekipler, özellikle kaloriferli apartmanlarda, kalorifer kazanlarının tekniğine uygun yakılmasının yanında, kazan bakımı işlerinde çalışacaklara yönelik olarak "Kalorifer Ateşçisi Belgesi" kontrolünü de yapıyor. Çevre denetim ekipleri, yaz aylarında da kömür satış merkezlerinde, denetimlerde bulunuyorlar.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2008 Cuma 10:56:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?