5
Mayıs
2024
Pazar
NEVŞEHİR

Çevre için Türkiye'yi geziyor

ÇEVRE SORUNLARINA DİKKAT ÇEKMEK İÇİN ÇALIŞIYOR

Nevşehirli Mesut Karakaya, çevreden kaynaklı sorunlara karşı vatandaşları uyarmak için özel olarak yaptırdığı aracı ile Türkiye'yi geziyor.

Antalya'nın Manavgat kentinde yaşayan 65 yaşındaki Bağ-Kur emeklisi Mesut Karakaya, kendisine ait kamyoneti ile insanların çevre konusunda daha hassas olmalarını sağlayıp, duyarlılığı artırmak amacıyla bir süreden beri şehir şehir dolaştığını belirtti.

Türkiye'nin daha yeşil bir görünüme kavuşturulması için çeşitli projeler geliştirdiğini söyleyen Mesut Karakaya, çevre sorunları ve çözüm önerileri ile ilgili hazırlattığı broşürleri dağıtarak bu konumda bilinçli nesillerin ortaya çıkmasını sağlamayı amaçladığını ifade etti. İki çocuk babası 64 yaşındaki Mesut Karakaya ,vatandaşların kendisine gösterdiği ilgiden oldukça mutlu olduğunu belirtti.

Yıllarca dekoratör olarak çalıştıktan sonra çevreden kaynaklanan sorunlara karşı daha dikkatli bireylerin yetişmesine katkıda bulunmayı amaçladığını kaydeden Karakaya, vatandaşlara büyük bir çaba ile fidan dikmeleri çağrısında bulunduğunu ifade etti.

Çevreye karşı görevlerin eksiksiz olarak yapılması halinde daha temiz bir çevrenin yeniden yapılandırılabileceğini söyleyen Mesut Karakaya "Bilerek veya bilmeyerek sürekli kirlettiğimiz çevrenin bizlere felaketleri de yaşatabileceğini yakın zamana kadar yaşanan bir çok doğal olaylardan net bir şekilde öğreniyoruz.Yaşadığımız ortamda çevrenin öneminin genç kuşaklar tarafından daha bilinçli bir şekilde yürütülecek bir dizi projelerle ortaya koymak zorundayız.Babalar, dedeler torunları ile birlikte fidan dikmeli ve dikilen o fidanlara torunların isimleri verilmeli ki torun diktiği ağaca sahip çıkabilsin.Yüzyılımızın en dikkat çekici temel sorun haline gelen çevreye karşı duyarlılıklarımızı artan bir hızla sürdürmeliyiz" dedi.

ÇEVRE SORUNLARINA DİKKAT ÇEKMEK İÇİN ÇALIŞIYOR
ÇEVRE SORUNLARINA DİKKAT ÇEKMEK İÇİN ÇALIŞIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 4 Eylül 2010 Cumartesi 09:37:00
Güncelleme :4 Eylül 2010 Cumartesi 18:43:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?