3
Mayıs
2024
Cuma
NEVŞEHİR

Çevre konusunda bilinçleniyorlar

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver tarafından orta öğretim kurumlarında eğitimlerini sürdüren öğrencilere yönelik başlatılan Kentlilik Bilinci ve Çevre konulu konferans serisi, Nevşehir'deki ilköğretim okullarında devam ediyor.

Her geçen gün büyüyen ve gelişen Nevşehir'de, çağın gerektirdiği bir yapı içerisinde ortaya konulan hizmetlerden yararlanacak çocuk ve gençlerin kentlilik bilinciyle hareket etmelerinin sağlanmasının planlandığı eğitim çalışmaları, 19 Mayıs İlköğretim Okulu ile 75. Yıl İlköğretim Okulu'nda devam etti.

Aralık ayında Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver tarafından orta öğretim kurumlarında başlatılan kentlilik bilinci ve çevre konusu konferans, ilköğretim okullarında Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Kaya tarafından sürdürülüyor.

Öğrencilerin de büyük bir ilgi gösterdiği konferans, Nevşehir Belediyesi tarafından hazırlanan Kapadokya tanıtım CD'si izlenmesi ile başladı. Daha sonra Nevşehir Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürlüğü Çevre Mühendisi Cemal Gürsoy, öğrencilere daha sağlıklı bir çevrenin oluşturulması için barkovizyon eşliğinde bilgiler aktardı.

Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Kaya, insan hayatının her alanında kişilerin belediye ile iç içe olduğunu vurguladı.Kaya, 2004 yılından beri Nevşehir Belediyesi olarak çevrenin etkin bir şekilde güzelleştirilmesine büyük bir önem verdiklerini dile getirerek,mahallelerde imar planlarında yeşil alan olarak belirlenen alanları çocuk ve dinlenme parkı olarak dizayn ederek,kentin yeşillendirilmesine yoğun bir emek harcadıklarını ifade etti.

İlköğretim okullarına yönelik eğitim amaçlı kentlilik bilinci ve çevre eğitiminin Nisan ayı içerisinde sona ermesi planlanıyor.

 

iha
Yayın Tarihi : 4 Mart 2008 Salı 14:21:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?