4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Çevreci amca Çankaya yolunda

ÇEVRE SORUNLARINA DİKKAT ÇEKMEK İÇİN ÇANKAYA'YA GİDİYOR

Türkiye'yi, üzerinde çevre konusunda çeşitli mesajların yer aldığı kamyoneti ile gezerek, insanlarda çevre duyarlılığı oluşturmayı hedefleyen ve tahribat yapılmasını protesto eden Mesut Karakaya, bu alandaki projelerini Çankaya'ya anlatmak üzere Ankara'ya gidiyor.

Antalya'nın Manavgat kentinde yaşayan 65 yaşındaki Bağ-Kur emeklisi Mesut Karakaya, kendisine ait kamyoneti ile insanların çevre konusunda daha hassas olmalarını sağlayıp, duyarlılığı artırmak amacıyla bir süreden beri şehir şehir dolaştığını belirtti. Türkiye'nin daha yeşil bir görünüme kavuşturulması için çeşitli projeler geliştirdiğini söyleyen Mesut Karakaya, projelerini Ankara'da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e anlatmak istediğini ve bu nedenle Ankara'ya gitmek için yola çıktığını ifade etti.

Tek hedefinin gelecek kuşaklara yaşanabilir bir çevre bırakmak ve Türkiye'yi ağaçlandırmak olduğunu vurgulayan Karakaya, "Çanakkale'deki şehitliklerimizin yeşillendirilmesinin yanı sıra, herkesin bu konuda elini cebe atarak sadece 1 TL'lik bir bağış kapsamında ülkemizin daha yeşil bir görünümün kazandırılmasının mümkün olacağına inanıyorum. Bunun çocuklarımız ve torunlarımız için milyarlarca ağacın dikilmesi anlamına geleceğini düşünüyorum. Bu konuda vatandaşlarımızın daha yeşil bir Türkiye'nin yapılandırılması için çevreye karşı daha duyarlı hale getirilmesi gerektiğine inanıyorum" dedi.

Mesut Karakaya, aracının üzerine yazdırdığı ve çevreye karşı duyarlı bir yaklaşımın ortaya konulması çağrısının yapıldığı yazılarının gittiği her yerde oldukça dikkat çektiğini de belirterek, "Aracımın çeşitli yerlerine yazdırdığım yazılar etkili oluyor. Vatandaşlarımız bu yazıların ne anlama geldiğini soruyor, bende dilim döndüğünce çevreye karşı gerek kendileri ve gerekse gelecekleri açısından duyarlı bir yaklaşımın ortaya konulması gerektiğini anlatıyorum" diye konuştu.

Nevşehir'de Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı Döner Sermaye İşletmeleri Merkez Müdürlüğü tarafından Avanos ilçesi yakınlarındaki Zelve Örenyeri mevkiinde yaptırılan satış merkezi inşaatını da protesto etmek amacıyla Nevşehir'de Ankara'ya olan yolculuğunu buradan başlattığını ifade eden Karakaya, doğal görünümün etkin bir şekilde bozulmasını ortaya koyan bu yapıya karşı daha duyarlı bir yaklaşım ortaya konulmasını gerektiğini belirtti. Aracında yaptırdığı özel bir bölümü de konaklama ünitesi haline getiren Karakaya, önümüzdeki hafta başında Ankara'ya giderek, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüşmeye çalışacak.

ÇEVRE SORUNLARINA DİKKAT ÇEKMEK İÇİN ÇANKAYA'YA GİDİYOR
ÇEVRE SORUNLARINA DİKKAT ÇEKMEK İÇİN ÇANKAYA'YA GİDİYOR
ÇEVRE SORUNLARINA DİKKAT ÇEKMEK İÇİN ÇANKAYA'YA GİDİYOR
ÇEVRE SORUNLARINA DİKKAT ÇEKMEK İÇİN ÇANKAYA'YA GİDİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2009 Cumartesi 11:29:00
Güncelleme :10 Ekim 2009 Cumartesi 13:39:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?