6
Mayıs
2024
Pazertesi
NEVŞEHİR

Çevreci projelerine destek istediler

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, bugüne kadar tükenmez olarak bilinen tüm enerji kaynaklarının hoyrat bir şekilde kullanıldığını belirterek "Artık yaşlı dünyamız, bu hoyratlığa fazla dayanamıyor" dedi.


Nevşehir Lisesi öğrencileri, hazırladıkları "İhtiyacımızdan Fazla Su Tüketimini Önleme Projesi" için Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver' den destek istedi.

Belediye Başkanı Hasan Ünver, proje koordinatörü Nevşehir Lisesi Biyoloji Öğretmeni Hülya Şenses başkanlığındaki 7 kişilik öğrenci grubunu makamında kabul ederek, öğrencilere Nevşehir Belediyesi olarak her türlü desteğin verileceğini söyledi.


Merkezi İstanbul'da bulunan Kalite Okulları Merkezi (KOMER) tarafından Boğaziçi Üniversitesi ile işbirliği halinde ülke çapında yürütülen "KOMER Bilişimci Martı Projeler" çerçevesinde Nevşehir Lisesi öğrencileri "İhtiyacımızdan Fazla Su Tüketimini Önleme Projesi" hazırladı.


KOMER tarafından da kabul edilen ve Türkiye genelinde hazırlanan projeler içerisinde de yarışmaya değer bulunan proje konusunda Ünver'e bilgiler aktaran Şenses, öğrencilerin ve ailelerin hayat kaynağı da olan içme ve kullanma sularının tüketiminde daha bilinçli davranılması gerektiği düşüncesi ile bu projenin hazırlandığını söyledi.
Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver'de yaşadığımız yüzyılın en önemli sorunu olan petrol ve diğer enerji kaynakları arasında ilk sırayı alan suyun tüm insanlık için vazgeçilmez bir önem taşıdığını söyledi.


'ENERJİ KAYNAKLARIMIZI HOYRATÇA KULLANDIK'
Bugüne kadar içme ve kullanma sularının insanlar tarafından tüm dünya genelinde hoyrat bir şekilde kullanıldığını vurgulayan Ünver, "Bizler zannettik ki yeraltından çıkan su, baraj, göl ve akarsularımızdaki su kesinlikle bitmez. Küresel ısınma ile birlikte o erimez denilen Aysbergler birer ikişer erimeye başlayınca nasıl bir büyük sorunun içerisinde olduğumuz gözler önüne serildi. Aynı şekilde oksijeni de hoyrat bir şekilde kullandık. Sanayileşelim derken, fabrika bacalarından çıkan zehirli gazlar konusunda gerekli duyarlılığı göstermediğimiz için ozon tabakası incelmeye başladı. Artık iklim değişikliklerini gözlemliyoruz. Yaşlı dünyamız biz insanların hoyratlığına dayanamaz hale geldi" dedi.


'KAYNAKLARIMIZI ETKİN VE VERİMLİ KULLANMAK ZORUNDAYIZ'
Ünver, toplumun tüm bireylerinin tüm enerji kaynaklarının etkin ve verimli bir şekilde kullanılması yönünde azami gayreti göstermesi gerektiğini ifade ederek, Nevşehir Lisesi öğrencilerinin en önemli hayat kaynağımız suyun tasarruflu bir şekilde kullanılması yönünde hazırladıkları projeye Nevşehir Belediyesi olarak her türlü desteğin verileceğini söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2007 Pazar 10:34:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?