4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Cezaevi ile liseden etkinlik protokolü

Nevşehir'de, E Tipi Kapalı Cezaevi Müdürlüğü ile Nevşehir Lisesi arasında etkinlik protokolü imzalandı.

Protokol, Nevşehir E Tipi Kapalı Cezaevi Müdürü Hamit Karslıoğlu ve Nevşehir Lisesi Müdürü İlyas Uğurlu arasında imzalandı.

Cezaevlerinin artık kapalı bir kutu olmaktan çıktığını ve tutuklu ve hükümlülerin çeşitli konularda eğitildiği alanlar haline geldiğini belrten Hamit Karslıoğlu, ilk olarak 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümü sebebiyle lise öğrencileri tarafından düzenlenecek etkinliğin cezaevinde de sergilenmesini istediklerini söyledi.

Karslıoğlu, "Nevşehir Lisesi ile bu imzaladığımız protokolle gayemiz, cezaevimizde bulunan tutuklu ve hükümlülerin yeniden topluma kazandırılmasına yönelik etkinlikler gerçekleştirmek. Okulumuz da yıl boyunca gerçekleştirilecek olan etkinliklerin cezaevimizde yeni yaptırdığımız 186 kişilik konferans salonumuzda da yapılacak. Cezaevlerinde artık tut, hapset, bırak anlayışı geride kalıyor. Cezaevleri birer eğitim alanları haline geliyor" dedi.

Nevşehir E Tipi Kapalı Cezaevi Müdürlüğü'nden bu öneriyi oldukça sıcak karşıladıklarını belirten Nevşehir Lisesi Müdürü İlyas Uğurlu "Cezaevimizde kültürel ve sosyal manada faaliyetlerin olmasına fayda sağlayacak olmamız, bizleri de mutlu eder. Cezaevinde yapılan yeni konferans salonunda öğrencilerimizin çeşitli etkinliklerini sergileyecek olmaları onlarında hayata bakış açılarını daha da değiştirecektir" diye konuştu.

Açıklamaların ardından etkinlik protokolü, Cezaevi Müdürü Karslıoğlu ve Lise Müdürü Uğurlu tarafından imzalandı.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Şubat 2009 Perşembe 09:31:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?