6
Mayıs
2024
Pazertesi
NEVŞEHİR

Cezaevinde badminton keyfi

Mahkumların boş zamanlarını spor yaparak değerlendirmeleri ve badminton sporunu sevdirmek amacıyla Türkiye'deki cezaevlerinde badminton kursları açılacak. Pilot cezaevi seçilen Nevşehir E Tipi Kapalı Cezaevi'nde ilk kurs başladı. 

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü ile Badminton Federasyonu arasında cezaevlerinde badminton kursları açılması için bir protokol imzalandı. Mahkumların spor yaparak zamanlarını geçirmesi ve badminton sporunun geniş kitlelere ulaştırılması amacıyla yapılan protokol gereği Türkiye'deki çok sayıda cezaevinde badminton kursu açılarak, profesyonel antrenörler nezaretinde mahkumlara badminton sporu sevdirilecek. 

Uygulama ilk olarak Nevşehir E Tipi Kapalı Cezaevi'nde başladı. Cezaevi spor salonunda gerçekleştirilen badminton kursuna, 20 tutuklu ve hükümlü ile 3 gardiyan katılıyor. 15 gün sürecek kursta mahkumlara badminton sporunun tarihçesi, nasıl oynanılacağı ve oyun kuralları hakkında bilgiler veriliyor. Mahkumların her gün düzenli olarak katıldıkları antrenmana cezaevi personeli ve gardiyanlar da büyük ilgi gösteriyor. 

Mahkumların badminton antrenmanını izleyen Nevşehir Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Alkan, cezaevindeki tutuklu ve hükümlüler tarafından badminton kursuna büyük ilgi gösterildiğini söyledi. 

Önümüzdeki aylarda güreş kursları da açmayı planladıklarını kaydeden Başsavcı Alkan, "Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü'nün Badminton Federasyonu ile yaptığı protokol sonrası pilot cezaevi seçilen Nevşehir'de ilk kursumuzu açtık. Federasyon tarafından görevlendirilen antrenörümüz her gün düzenli olarak tutuklu ve hükümlülere antrenman yaptırıyor. Kurs sonrasında başarılı olan tutuklu ve hükümlüler burada kalan diğer arkadaşlarına bu sporu öğretecekler. Uygulama sayesinde mahkumların zamanlarını spor yaparak değerlendirmelerini sağlıyoruz" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2006 Cumartesi 10:03:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?