3
Mayıs
2024
Cuma
NEVŞEHİR

CHP 85 yaşında

CHP Nevşehir İl Başkanı Bülent Yumuş, 85. yılını kutlayan partilerinin, Ulu Önder Atatürk'ün gösterdiği yoldan gitme kararlılığını her zaman göstereceğini söyledi.

CHP'nin 85. kuruluş yıldönümü tüm Türkiye’de olduğu gibi Nevşehir'de de partililerce çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Partinin 85. yıldönümü nedeniyle ilk tören Nevşehir Valiliği önünde gerçekleştirildi. CHP Nevşehir İl Başkanı Bülent Yumuş, Merkez İlçe Başkanı Cemal Aydeniz, Göreme Belediye Başkanı Fevzi Günel ve çok sayıda partili katıldı.

CHP İl Başkanı Bülent Yumuş'un valilik önündeki Atatürk anıtına çelenk sunmasıyla başlayan tören daha sonra saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile devam etti. Törende konuşan CHP İl Başkanı Bülent Yumuş, partilerinin geçmişte olduğu gibi bu günde sömürünün, haksızlığın, yolsuzluğun ve adaletsizliğin karşısında duracağını söyledi.

Yumuş, "1970'li yıllarda parti demokratik sol açılımını yapmıştır. Cumhuriyet Halk Partisi düzenin partisi değildir. Tersine Cumhuriyet Halk Partisi düzeni değişmeyi amaçlamaktadır. Cumhuriyet Halk Partisi, Cumhuriyeti nasıl kurduysa bugün de Cumhuriyeti korumaktadır. Atatürk ilkelerinin ve devrimlerinin en yılmaz bekçisidir. Cumhuriyet Halk Partisi geçmişte nasıl izin vermediyse bugün de işbirlikçilere, hainlere, gericilere ve devleti soyanlara geçit vermeyecektir. Gericilerin, teokratik devlet isteyenlerin, yabancılara ülkeyi peşkeş çekmek isteyenlerin karşısında tek güç CHP kalmıştır. Cumhuriyet Halk Partisi, Ulu Önder Atatürk'ün izlediği yoldan gitme kararlılığı her zaman gösterecektir ve laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti var oldukça var olacaktır. Hiç kimsenin kuşkusu olmasın ki geçmişte olduğu gibi bugün de sömürünün, haksızlığın, yolsuzluğun, adaletsizliğin karşısında duracaktır. Halkımızın mutluluğu ve aydınlığı Cumhuriyet Halk Partisi iktidarı ile sağlanacaktır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Eylül 2008 Salı 12:39:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?