4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

CHP'den 85. yıl mesajı

CHP Nevşehir İl Başkanı Bülent Yumuş, Atatürk'ün çizdiği çağdaş, laik ve demokratik yoldan Türk milletinin ayrılmayacağından hiç kimsenin kuşkusu olmaması gerektiğini söyledi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir açıklama yapan CHP Nevşehir İl Başkanı Bülent Yumuş, 29 Ekim 1923'ün, Anadolu'dan doğan bağımsızlık mücadelesinin taçlandırıldığı gün olduğunu vurguladı.

Kurtuluş Savaşı'nın hemen sonrasında Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün sadece bağımsızlığının yeterli olmadığını bildiğini ve halkına güvenen, milleti ile birlikte kurtuluşu başaran Atatürk'ün, imparator veya padişah olmak yerine halkın kendi kendini yönetmesi anlamına gelen Cumhuriyeti tercih ettiğini belirtti.

Cumhuriyetin 85 yıl önce büyük coşkuyla kurulduğunu söyleyen CHP İl Başkanı Bülent Yumuş, "Cumhuriyetin çocukları olarak bu ülkenin temellerine dinamit koymak isteyenlere karşı sonuna kadar mücadele edeceğiz. Bu ülke ve Cumhuriyet sahipsiz değildir. Hiç kimsenin kuşkusu olmamalıdır ki Atatürk'ün çizdiği çağdaş, laik ve demokratik yoldan Türk milleti ayrılmayacaktır. Laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti bu tehditlere boyun eğmeyecek ve sonsuza dek yaşayacaktır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2008 Salı 18:33:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?