4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

CHP'den BBP'ye 'kene' davası

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Nevşehir İl Başkanı Bülent Yumuş, partisi için "En büyük kene CHP" açıklamasında bulunan BBP Nevşehir İl Başkanı Yücel Öncül hakkında dava açtı.

Nevşehir'de iki siyasi parti il başkanı arasındaki kene tartışması, mahkemeye taşındı. CHP Nevşehir İl Başkanı Avukat Bülent Yumuş, bir süre önce yerel basına yaptığı açıklamada, "En büyük kene CHP" benzetmesinde bulunan BBP Nevşehir İl Başkanı Yücel Öncül hakkında Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

BBP İl Başkanı'nın bu açıklamalarıyla partisine hakaret ettiğini ve partiyi kamuoyu önünde küçük düşürdüğünü ifade eden CHP İl Başkanı Yumuş, ceza davasının sonuçlanmasının ardından tazminat davası açacaklarını açıkladı.

Yumuş, "Geçtiğimiz günlerde BBP İl Başkanı Yücel Öncül, Cumhuriyet Halk Partisi'ni keneye benzetmişti ve bu doğrultuda birtakım açıklamalar yapmıştı. Biz de kendisine basın yoluyla cevap vermiştik. Bu gelişmelerin ardından BBP Nevşehir İl Başkanı Yücel Öncül hakkında Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduk, şikayetlerimizi sunduk. Şu anda BBP İl Başkanı hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı'ndaki soruşturma devam ediyor. Ceza soruşturması sonuçlandıktan
sonra da tazminat davası açmayı planlıyoruz" dedi.

Yumuş, BBP İl Başkanı'nın açıklamalarının son derece üzücü olduğunu ve bununla ilgili partilerden büyük tepkiler geldiğini söyledi. Öncül'ün partilerini keneye benzeterek kamuoyu önünde küçük düşürdüğünü vurgulayan CHP İl Başkanı Bülent Yumuş, "Biz CHP Nevşehir Örgütü olarak başlangıçtan itibaren muhalefet yaparken ya da siyasi görüşlerimizi açıklarken her zaman hakaret içermeyen açıklamalarda bulunuyoruz, düzeyli açıklamalar yapıyoruz ve hiçbir kurumu, kuruluşu, kişiyi rencide etmiyoruz. Ama bir il başkanının düpedüz, bu ülkeyi kurmuş, milli mücadelenin içinden gelmiş, milli mücadelenin sonucunda Cumhuriyet'in temelini atmış bir partiyi, Cumhuriyet Halk Partisi'ni keneye benzetmesi özellikle partimizi, partililerimizi ve tüm kamuoyunu büyük oranda üzmüştür. Bize bu konuda partililerimizden şahsen başvuran, telefonlarla ulaşan insanlarımız oldu. Bu olay bizim camiamızda büyük infial uyandırmıştır. Biz de bunun sonuçlarını değerlendirdik ve büyük oranda rencide olduğumuzu, halk nezdinde küçük düştüğümüzü, hakarete uğradığımızı düşünerek bu açıklamayı yapan kişinin cezalandırılması için Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvuruda bulunduk" diye konuştu.

BBP İl Başkanı Yücel Öncül ise CHP Nevşehir İl Başkanı Bülent Yumuş'un bu açıklamaları karşısında bir açıklama yapmayacağını, konuyla ilgili ileriki günlerde bir basın toplantısı düzenleyeceğini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Temmuz 2008 Salı 14:56:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?