3
Mayıs
2024
Cuma
NEVŞEHİR

CHP'den Emek Platformu'na destek

CHP İl Başkanı Bülent Yumuş ve parti yöneticileri, Emek Platformunu oluşturan sendikaları ziyaret etti.

Sosyal Güvenlik Yasası'na karşı Emek Platformunun yaptığı eylemlere destek vermek için gerçekleştirilen ziyarete, CHP İl Başkanı Bülent Yumuş, Merkez İlçe Başkanı Cemal Aydeniz ve partili yöneticiler katıldı.

Ziyarette Emek Platformu adına konuşan Türk Kamu-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Uğur, Sosyal Güvenlik Yasası'na karşı Türkiye genelinde yaptıkları iş yavaşlatma eyleminin büyük bir başarıya ulaştığını ve eylemin toplumun tüm kesimlerinden destek gördüğünü söyledi.

Uğur, "Başta işçi sendikalarımız olmak üzere KESK, Kamu-Sen bu eyleme destek verdi.İlimizde yaklaşık 2 bin üyemiz İş Yavaşlatma Eylemi'ne katıldı.İlimizdeki Emek Platformu birleşenlerini tebrik etmek ve destek anlamında CHP yönetimi bizleri ziyaret etti.Kendilerine teşekkür ediyoruz" dedi.

CHP İl Başkanı Bülent Yumuş'ta Sosyal Güvenlik Yasası'na karşı, Emek Platformunu oluşturan sendikaların yaptıkları açıklama ve eylemler ile tepkilerini ortaya koyduklarını ve toplumda bu yasaya karşı ciddi bir tepki ortaya çıktığını söyledi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin sosyal bir devlet olduğunu ve bu yasa ile sosyal devletin tasviye edilmeye çalışıldığını ifade eden Yumuş, bu yasayla emekliliğin zorlaştırılarak devletin sosyal güvenliğin getirdiği yükten kurtarılmaya çalışıldığını ifade etti.

Yumuş, "Türkiye şartlarında bu primi ödeyebilmek çok zordur. Bugün toplumumuzda primden vazgeçerek düşük ücret ile çalışmaya hazır milyonlarca insan var. Bu yasa mezarda emekliliği öngörmektedir. Ayrıca, emekli maaşı da bu yasayla düşürülmektedir. Türkiye şartlarında 25 yıl çalışacak bir iş bulacaksınız, primlerini düzenli yatıracaksınız, hayatta kalabilirseniz, size emeklilik maaşı adı altında asgari ücret düzeyinde bir maaş bağlanacak" diye konuştu.

Sosyal güvenliğin önemsenmeyecek ve hafife alınacak bir konu olmadığını belirten CHP İl Başkanı Bülent Yumuş, Emek platformunun bu yasaya olan haklı tepkisini ve onurlu mücadelesini kutladıklarını da sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Mart 2008 Cumartesi 18:11:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?