5
Mayıs
2024
Pazar
NEVŞEHİR

CHP'den 'hayır' ziyareti

CHP'DEN YENİ PARTİ'YE 'HAYIR' ZİYARETİ

CHP Nevşehir İl Başkanı Bülent Yumuş, 12 Eylül tarihinde gerçekleştirilecek olan referandumda kendileri gibi 'hayır' oyu kullanacak olan Yeni Parti Nevşehir il teşkilatını ziyaret etti.

12 Eylül 2010 tarihinde gerçekleştirilecek olan referandum öncesinde, anayasa değişiklik paketi için 'hayır' kampanyasını sürdüren CHP Nevşehir İl Başkanı Bülent Yumuş, beraberinde parti yöneticileri ile Birlikte Yeni Parti İl Başkanı Hamdi Aydemir'i ziyaret etti. Burada konuşan CHP İl Başkanı Bülent Yumuş, referandumun Türkiye için çok önemli olduğuna ve bu referandumda AK Parti'ye gereken tepkinin verilmesi gerektiğine inandıklarını söyledi. Yumuş, "CHP olarak bunun için yoğun bir çalışma sürdürüyoruz. Bu çalışma kapsamında muhalefet partilerinin il başkanlarını ziyaret ediyoruz. Bunun amacı; Türkiye'nin önceliklerini, sorunlarını bilen ve referandum konusunda bizim gibi düşünerek 'hayır' denmesi için çalışmalar yapan siyasi partiler ile görüş alış verişinde bulunmak istiyoruz. Biz 12 Eylül tarihinde bu hükümete gereken tepkinin verilmesi gerektiğine inanıyoruz. Bu referandum da Nevşehir'den mutlaka 'hayır' oylarının fazla çıkacağını düşünüyoruz. " dedi.

CHP yöneticilerine teşekkür eden Yeni Parti İl Başkanı Hamdi Aydemir ise, "Bu referandumda Türkiye var olup olmama kararı verecek. İnsanlar belki bunun bilincinde değiller ama bu referandum Türkiye için çok önemli. Bu referandum Türkiye'nin yapısını değiştirecek bir kapının aralanmasını sağlayacak. Onun için biz halkımıza bunu anlatmaya çalışıyoruz. Halkımız maaselef neye 'evet' veya neye 'hayır' dediğini bilmiyor. Özellikle sendikalar kendileri ile ilgili bu anayasa değişikliğinin bir getirisi olmadığı halde, kendi üyelerini bile karşılarına alarak 'evet' diyeceğini açıklıyor. Bu üyelerine yapılan bir ihanettir. Biz bunu son derece yanlış buluyoruz. Dolayısıyla insanlara bunu anlatmamız lazım" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2010 Perşembe 15:53:05
Güncelleme :26 Ağustos 2010 Perşembe 17:35:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?