3
Mayıs
2024
Cuma
NEVŞEHİR

CHP'den Kadınlar Birliği'ne ziyaret

CHP Nevşehir İl Başkanı Bülent Yumuş, Türk kadınlarını destekleyici ve çalışma hayatına katkıda bulunacak yasaların biran önce çıkartılması gerektiğini söyledi.

CHP Nevşehir İl Başkanı Bülent Yumuş, beraberindeki Merkez İlçe Başkanı Cemal Aydeniz, Kadın Kolları Başkanı Leyla Candan ve diğer yöneticilerle birlikte Türk Kadınlar Birliği Nevşehir Şubesi'ni ziyaret etti.

Burada konuşan CHP Nevşehir İl Başkanı Bülent Yumuş, kısa bir süre ara verdikleri yerel seçim çalışmalarına yeniden başladıklarını ve bu doğrultuda sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ettiklerini kaydetti.

Yerel seçimler öncesinde Nevşehirli kadınların görüşlerini almak ve sorunlarını dinlemek amacıyla Türk Kadınlar Birliği Nevşehir Şubesi'ni ziyaret ettiklerini belirten Yumuş, "Türk Kadınlar Birliği Derneği'nin Nevşehir'deki faaliyetleri ve kendileri tarafından belirlenen kadın sorunlarıyla ilgili genel bir değerlendirme yapacağız. Bunu da hem yerel seçim çalışmalarımızda hem de partimizin ileri ki çalışmalarında kullanmayı düşünüyoruz. Biz CHP olarak her zaman kadının çağdaş yaşamda önemli bir yeri olduğunu inanıyoruz. Kadınlarımız Türkiye'de aile içi şiddete, köy ve mahalle baskısına maruz kalmaktadır. Bunların yeni yasalarla kadınları destekleyici ve çalışma hayatına katkıda sağlayıcı yasaların çıkmasını temenni ediyoruz. Dernek yöneticilerimiz çalışmalarında başarılar diliyoruz" dedi.

CHP'li yöneticilere teşekkür eden Türk Kadınlar Birliği Nevşehir Şube Başkanı Nuriye Arar ise, Türk Kadınlar Birliği'nin 1949 yılında kurulmasına karşın Nevşehir'de 5 yıldır faaliyetini sürdürdüğünü kaydetti.

Arar, "Sivil toplum örgütleri ancak birlikte olduklarında güçlü olabilirler. Biz kesinlikle hiç bir siyasi partinin arka bahçesi gibi değiliz. Ama, Atatürkçü, laik, kadın sorunlarını ele alan her partiyle yan yana çalışmakta varız. Bizim derneğimiz, zaten eğitim amaçlı bir dernek. Biz seçimlerde de mutlaka kadınların siyasette yer almasını çok arzu ediyoruz. Genel merkezimiz de böyle düşünüyor, bizde böyle düşünüyoruz. Beraber çalışmaktan bizde onur duyacağız. İnşallah çok başarılı olacağız. Nevşehir'de de kadınlar 'Bizde varız' diyecekler" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2008 Perşembe 11:33:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?