4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

CHP'nin seçim çalışmaları sürüyor

CHP Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi Erdoğan Toprak, AK Parti'nin kendi yandaşlarının çıkarlarını düşünmekten öteye gidemediğini savunarak, "AK Parti'nin artık cilası döküldü" dedi.

2009 yılı Mart ayında yapılacak yerel seçimler öncesinde çalışmalarını sürdüren CHP Nevşehir İl Başkanlığı tarafından Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi salonunda bir toplantı yapıldı. Toplantıya CHP MKYK Üyesi Erdoğan Toprak, Nevşehir İl Başkanı Bülent Yumuş, Merkez İlçe Başkanı Cemal Aydeniz, CHP'li belediye başkanları, ilçe başkanları ve il, ilçe ve belde yöneticileri katıldı.

Toplantının açılışında konuşan CHP Nevşehir İl Başkanı Bülent Yumuş, partilerinin yerel seçimlerde Nevşehir'de çok sayıda belediye başkanlığı kazanacağına inandıklarını söyledi. Yumuş, "Biz öncelikle Nevşehir İl Örgütü olarak ilçeleri, beldeleri, yönetim kurulu üyeleri ile yerel seçimlere hazır olduğumuzu düşünüyoruz. Önümüzdeki yerel seçimlerde Nevşehir'de bugüne kadar yapılmayan birçok şeyi yapacağımıza ve birçok yerde belediye başkanlıklarını kazanacağımıza inanıyorum. Tüm teşkilatımızın da buna inandığını biliyorum" dedi.

CHP MKYK Üyesi Erdoğan Toprak ise, CHP'nin yaklaşan yerel seçimlerde toplumun beklentisi durumuna gelen yönetim kadrolarını ön plana çıkartarak her yerde olduğu gibi Nevşehir'de de yerel yönetimleri emin ellere teslim etmek amacıyla bu toplantıyı düzenlediklerini kaydetti.

Toprak, "Aramızda bulunan belediye başkanları var. O arkadaşlarımıza yenilerini de ilave ederek güçlü bir şekilde bu kervanı devam ettirmek istiyoruz. Bunun altında yatan neden; bugüne kadar Nevşehir ve birçok bölgede vatandaşlarımızın emaneti Adalet ve Kalkınma Partisi'ne teslim ettiğini görüyoruz. Ama, teslim edilen bu emanette bakıldığında halkın, çiftçinin çıkarlarını değil kendi yandaşlarının çıkarlarını düşünen bir yönetim anlayışı sergilediklerini görüyoruz. Çiftçilerimizin 2002'deki fiyatlar ile bugün kendi ürünlerini satamadıklarını görüyoruz. Halk öyle bir noktaya gelmiş ki 2002'de mazot 90 kuruştu, bugün 3 YTL, gübre yüzde 300 artmış ama ürün neredeyse bugün tarlada kalma durumunda. AK Parti hükümetine baktığımızda kendi yandaşlarının çıkarlarını düşünmekten öte bir noktaya gitmediklerini görüyoruz. Maliye Bakanı'nın oğlunun çıkarları, Başbakanımızın oğlunun çıkarları ve Türkiye'de halka hizmet vermesi gereken Halk Bankası'nın bir gazetenin sahibine sırf kendi medyası olsun, kendi yayını yapılsın diye 700 milyon dolar verdiğini görüyoruz. Oysa Halk Bankası eğer bu kadar büyük parayı gazete alımında değil de halkın sorunları için kullanmış olsaydı, bugün böyle bir sıkıntı olmazdı. Eğer siz iyi
şeyler yaparsanız zaten mevcut medya bu hizmetini sunar, ama siz eğer iyi işler yapmazsanız, zorla parayla gazete alıp 'benim yandaş yayınımı yapsın' derseniz, ne yaparsanız yapın belirli bir yerden sonra tıkanırsınız. İşte bugün olduğu gibi. Bugünkü duruma baktığımız zaman AK Parti'nin artık cilasının döküldüğünü görüyoruz" diye konuştu.

Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2008 Pazartesi 16:53:36
Güncelleme :10 Kasım 2008 Pazartesi 16:57:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?