5
Mayıs
2024
Pazar
NEVŞEHİR

Çiftçi eğitim seferberliği başladı

NEVŞEHİR'DE ÇİFTÇİ EĞİTİM SEFERBERLİĞİ

Nevşehir'de Tarım İl Müdürlüğü ile İŞKUR tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen proje kapsamında Arıcılık, Hayvancılık, Tarla Bitkileri ve Sebzecilik konularında 32 kurs açılacak.

Açılan kurslara katılan 800 kursiyere aylık 375 TL ödeme yapılacak.

Nevşehir Tarım İl Müdürlüğü Çiftçi Eğitim ve Yayım Şube Müdürlüğü tarafından İŞKUR desteği ile Nevşehir merkez ilçeye bağlı köy ve kasabalar ile ilçe merkezlerinde Meyvecilik, Arıcılık, Hayvancılık, Tarla Bitkileri ve Sebzecilik konularında 32 ayrı kursun açılışı nedeniyle Uçhisar beldesinde tören düzenlendi. Gerçekleştirilen törene Vali Yardımcısı Ruhi Paker, ilçe kaymakamları, bazı belediye başkanları ve daire müdürleri ile kursiyerler katıldı.

Uçhisar Belediye Başkanı Osman Süslü, beldelerinde meyvecilik konusunda açılan kursa kasabalı kadınların büyük ilgi gösterdiklerini belirterek Tarım İl Müdürlüğü ve İŞKUR yetkililerine teşekkür etti.

Tarım İl Müdürü Ahmet Şahin ise, Nevşehir'in çeşitli kasaba ve köylerinde açılan 32 kursun 5 Mart 2010 tarihine kadar devam edeceğini ve bu kurslarda 800 çiftçiye İl ve İlçe Tarım Müdürlüklerinde görevli Mühendis ve Veteriner Hekimlerden oluşan 87 teknik elemanın eğitici olarak görev yapacaklarını söyledi. Bundan sonraki dönemlerde bu gibi kurslar açmayı planladıklarını ifade eden Şahin, "Bu kurslar hem Nevşehir hem de Türk tarımının gelişmesine önemli katkılar sağlayacak" dedi.

İŞKUR Müdürü İlhan Temel'de konuşmasında, kurum olarak İşgücü Yetiştirme Kursları'na büyük önem verdiklerini belirterek 2010 yılı içerisinde açılacak bu kurslar için 2 Milyon 500 bin TL ödenek ayırdıklarını açıkladı. Temel, Tarım İl Müdürlüğü ile birlikte gerçekleştirilen kurslara katılan 800 kursiyer içinde günlük 15 TL olmak üzere toplam 375 TL ödeme yapacaklarını hatırlattı.

Vali Yardımcısı Ruhi Paker ise, çiftçilere yönelik açılan eğitici kurslardan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Bu kurslar sayesinde çiftçilerimiz modern teknikle tarım yapabilecek. Tarım sektörü bizim yıllarca geleneksel yöntemlerle yürütüldü. Son yıllarda Tarım Bakanlığı'nın atılımlarıyla bu işin artık modern bir şekilde yürütülmesi sağlandı. Bu konuda artık Avrupa ülkeleri ile rahatça rekabet edebiliyoruz. " diye konuştu.

NEVŞEHİR'DE ÇİFTÇİ EĞİTİM SEFERBERLİĞİ
NEVŞEHİR'DE ÇİFTÇİ EĞİTİM SEFERBERLİĞİ
İHA
Yayın Tarihi : 1 Şubat 2010 Pazartesi 16:28:05
Güncelleme :1 Şubat 2010 Pazartesi 16:36:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?