4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Çiftçi kuraklık desteğini alamadı!

Nevşehir Ziraat Odası Başkanı Recep Tunç, Nevşehir il merkezinin yanı sıra Derinkuyu ve Kozaklı ilçelerinde, kuraklık desteklemesinde faydalanamayan çok sayıda çiftçi olduğunu söyledi.

Ziraat Odası Başkanı Recep Tunç yaptığı açıklamada, son yıllarda küresel ısınma ile birlikte tarım arazilerinde yaşanan kuraklık sebebiyle Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından çiftçiler için 'Kuraklık Desteği Hibe Ödemesi'nin gerçekleştirildiğini hatırlattı.

Bununla ilgili olarak tarım arazilerindeki tespit çalışmalarının il ve ilçe tarım müdürlükleri aracılığıyla yapıldığını kaydeden Tunç, Nevşehir'de kuraklık desteğinden faydalanamayan çok sayıda çiftçinin bulunduğuna dikkat çekti.

Nevşehir il merkezinin yanı sıra Derinkuyu ve Kozaklı ilçelerindeki tarım arazilerinin sulu tarım alanı görünmesi nedeniyle kuraklık tespit çalışması kapsamında yer almadığını, buna karşın bu bölgelerdeki tarım arazilerinin kuraklıktan önemli derece etkilendiğini vurgulayan Recep Tunç, "2008 yılında yapılan tespitlerde Nevşehir'in bazı ilçelerinin kuraklıktan zarar görmediği belirtilse de bu ilçelerimize bağlı köylerde çok sayıda çiftçimiz kuraklıktan zarar gördü. Geçtiğimiz günlerde bu bölgede yapılan bir hasad da dekarda 60 kilogram ekin biçildi. Buradan almamız gereken, geçmiş yıllara ait ortalama rakam 300 kilogram. Ama ne yazık ki şuanda 30-60 veya 100 kilogram dolayında ürün almaktayız" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Temmuz 2008 Cuma 12:28:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?