3
Mayıs
2024
Cuma
NEVŞEHİR

Çiftçiler Günü buruk kutlanıyor

Nevşehir Ziraat Odası Başkanı Recep Tunç, içerisinde bulunduğu sıkıntılardan dolayı ekim yapamaz hale gelen Türk çiftçisinin, Dünya Çiftçiler Günü'nü buruk bir şekilde kutladığını söyledi.

Nevşehir Ziraat Odası Başkanı Recep Tunç ve Tarım İl Müdürü Muhlis Atay ortak bir basın toplantısı düzenledi. Ziraat Odası toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantı da konuşan Nevşehir Ziraat Odası Başkanı Recep Tunç, gülerek ve eğlenerek kutlamak istedikleri bu günü, çiftçilerin içerisinde bulunduğu ekonomik sıkıntılardan dolayı buruk bir şekilde kutlamanın üzüntüsünü yaşadıklarını kaydetti.

Türk çiftçisinin üretim yapamaz hale geldiğini vurgulayan oda başkanı Tunç, 2008 yılının kazançlı ve bereketli bir yıl olmasını diledi. Tunç, "Türk ve dünya ekonomisini ayakta tutan tarımdır. Tarım desteklenmediği ve üreticilerin desteklenmediği süre içerisinde her yıl böyle kutlamaları buruk yaparız. Biz üretmekten yanayız, üretmek istiyoruz.14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü'nü kutlayan kurum ve kuruluşlara teşekkür etmek istiyorum ama kutlamayanların da zannediyorum gelecek yıllarda onlara gereken cevabı vereceğiz. İlimizin nüfusunun yüzde 65'i geçimini tarım ile sağlıyorsa, devlet kapılarından iş istemiyorsa demek ki güzel bir üreticidir, güzel bir üretim sahamız vardır" dedi.

Tarım İl Müdürlüğü ve Ziraat Odası arasındaki birlik ve beraberlikten mutlu olduklarını belirten Tunç, Tarım İl Müdürlüğü'nün elinden geleni yapmasına karşın tarım girdilerindeki sıkıntıların çözümüne mücadele etmek isteyenlerin tarımla ilgisi olmadığını gördüklerini kaydetti. Tunç, "Hiç kimse ben çiftçiyim, çiftçi çocuğuyum demesin. Gerçek çiftçi tarımla uğraşan, eli nasırlı insanlardır. Zannetmesinler ki, bu makam, bu mevki ne bizlere, ne onlara kalacak değildir. Bu gün varız, yarın yokuz. Tarıma mutlaka el atılması gerekiyor" diye konuştu.

Nevşehir Tarım İl Müdürü Muhlis Atay ise tüm çiftçilerin 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü'nü kutlayarak başladığı konuşmasında, Türk tarımının son yıllarda küresel ısınma ve kuraklık nedeniyle yaşadığı sorunları değerlendirdi. Son yıllarda başta küresel ısınma olmak üzere, kuraklık ve gıda krizinin Türkiye'yi ve dolayısıyla Nevşehir'i önemli ölçüde etkilediğini ifade eden Muhlis Atay, "Üretim planlaması maalesef ülkemiz genelinde olduğu gibi ilimizde de çok fazla dikkate alınmıyor. Geçmiş yıllarda para eden ürünün bir sonraki yılda da para edeceğini düşünerek çiftçilerimiz aynı ürünü ekiyor" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2008 Çarşamba 11:41:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?