4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Çin heyeti Kapadokya'ya hayran kaldı

Kapadokya'yı gezen Çin Halk Cumhuriyeti Ulusal Turizm İdaresi Başkanı Shao Qi Wei, bölgenin çok güzel olduğunu ancak ülkesinde daha fazla tanıtılması gerektiğini söyledi.

Çeşitli gezi ve temaslarda bulunmak üzere Türkiye'ye gelen ve Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile Ankara'da görüşen Çin Halk Cumhuriyeti Ulusal Turizm İdaresi Başkanı Shao Qi Wei, Ankara'daki temaslarının ardından Türkiye gezisine Kapadokya ile devam etti.

Ülkesinin Ankara Büyükelçisi Sun Guoxiang ve beraberindeki heyet ile dün akşam saatlerinde Nevşehir'e gelen Turizm İdaresi Başkanı Shao Qi Wei, sabah erken saatlerden itibaren peribacaları ile ünlü Kapadokya bölgesini gezmeye başladı.

İlk olarak Uçhisar-Göreme arasında panoromik bir noktadan peribacalarını seyreden Shao Qi Wei ve beraberindekiler, daha sonra Göreme Açık Hava Müzesi yanındaki Tokalı Kilise'yi gezdi. Kilise çıkışında etrafındaki peribacalarını yakından incelemek isteyen Çin Halk Cumhuriyeti Ulusal Turizm İdaresi Başkanı Shao Qi Wei, burada rehberlerden peribacalarının oluşumu hakkında bilgi aldı. Gezisi boyunca elinden düşürmediği fotoğraf makinesi ile bol bol peribacalarını fotoğraflayan Shao Qi Wei, burada Ankara Büyükelçisi Sun Guoxiang ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kendisini takip eden gazetecilere bölgeye karşı hayranlığını dile getiren Çin Halk Cumhuriyeti Ulusal Turizm İdaresi Başkanı Shao Qi Wei, "Burası çok iyi, harika bir yer. Daha fazla turist gelmesi için Çin'de reklam yapılması gerek. Bunu sizler ve bizler birlikte yapacağız. Ankara Büyükelçimiz ile birlikte Kapadokya'nın gönüllü turizm elçileriyiz. Biz elimizden geldiğince tanıtmaya çalışıyoruz ancak daha iyi tanıtılması gerek. Tüm Türkleri Çin'e bekliyoruz" diye konuştu.

Çin heyeti, bölgedeki gezisini tamamladıktan sonra akşam saatlerinde Ankara'ya hareket edecek.

.
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2008 Salı 12:43:00
Güncelleme :3 Temmuz 2008 Perşembe 11:04:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?