4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Çince dersi ilgi gördü

Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu yıl ilk defa Türkiye genelinde 7 pilot okulda başlattığı Çince dersi uygulaması, öğrenciler tarafından büyük ilgi gördü. İlk yılda haftada 10 saat Çince dersi alan öğrenciler, büyük mesafe katetti.

Dışişleri Bakanlığı'nın önerisiyle Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Türkiye'ye gelen Çinli turist sayısının artması ve Çin ile Türkiye arasındaki ticaret hacminin 15 milyar doları bulması nedeniyle İstanbul, Ankara, Aydın, İzmir ve Nevşehir'deki bazı ortaöğretim kurumlarında 2008-2009 eğitim döneminde Çince dersi verilmeye başlanmıştı.

Nevşehir'deki Anadolu Ticaret Meslek Lisesi ile birlikte yurt genelinde sadece 7 okulda gerçekleşen derslerde, öğrenciler ilk yılda Çince diyalog kurmayı ve şarkı
söylemeyi öğrendi.Nevşehir'deki Anadolu Ticaret Meslek Lisesi Müdürü Seyrani İpek, okullarında İngilizce yerine yabancı dil olarak okutulan Çince eğitiminin ilk defa bu yıl 9. sınıfa giden 23 öğrenciye Ankara Dil, Tarih ve Coğrafya Bölümü mezunu Kübra Büyüktürkmen tarafından verildiğini söyledi.

Eğitim yılı başında başlayan Çince eğitimin öğrencilere okulları bittiğinde dış ticaret ile uğraşan işletmelerde iş bulma imkanı sağlayacağını kaydeden İpek, "Bu yıl ilk kez Çince eğitimi ile karşılaşan öğrencilerimiz ilk dönemde
biraz zorlansalar da kısa sürede alıştı.

Yıl boyunca haftada 10 saat ders gören öğrencilerimiz şu anda Çince olarak diyalog kurma ve yazı yazmada büyük mesafe katetti. Öğrenciler derslere zevkle katlıyor ve yaşadıkları şehrin bir turizm merkezi olması sebebiyle de pratiklerini kolayca geliştirme fırsatı buluyor" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Haziran 2009 Cumartesi 10:53:56
Güncelleme :6 Haziran 2009 Cumartesi 11:49:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?