4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Çince dersini öğrenciler çok sevdi

Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu yıl ilk defa Türkiye genelinde 7 ortaöğretim okulunda başlattığı Çince dersi uygulaması, öğrenciler tarafından büyük ilgi gördü.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Türkiye'ye gelen Çinli turist sayısının artması ve Çin ile Türkiye arasındaki ticaret hacminin 15 milyar doları bulması nedeniyle İstanbul, Ankara, Aydın, İzmir ve Nevşehir'deki bazı ortaöğretim kurumlarında Çince ders verilmeye başlandı.

Uygulama ilk olarak Türkiye genelinde bu yıl 7 pilot okulda gerçekleşecek ve Çince dersleri ileriki yıllardan itibaren daha da yaygınlaştırılacak. Çince ders ile ilgili Türkiye'deki 7 pilot okuldan biri olan Nevşehir Anadolu Ticaret Meslek Lisesi'nde ilk Çince dersi bugün verildi.

İlk defa Çince ile tanışan öğrenciler, öğretmenleri Ankara Üniversitesi Uzakdoğu Dilleri Bölümü mezunu Kübra Büyüktürkmen'in söylediği her kelimeyi dikkatle dinleyerek tekrar etmeye çalıştı. İlk derslerinde Çince tarihi hakkında bilgi alan öğrenciler daha sonra 'Merhaba', 'Nasılsınız' ve 'Teşekkür ederim' gibi kelimeleri öğrendi.

Dersi oldukça zevkli bulduklarını ve Çince'yi öğrenmeyi çok istediklerini belirten öğrenciler, bu sayede daha kolay iş bulabilecekleri görüşünde. Günümüz iş hayatında Çince'nin artık İngilizce'den daha revaçta olduğu görüşünü savunan öğrenciler, öğrendikleri ilk Çince kelimeleri gazetecilerle paylaştı.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2008 Salı 14:08:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?