4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Çinli akrobasi grubuna protesto

ÇİNLİ AKROBASİ GRUBUNA ALPERENLERDEN PROTESTO

Çin'in Nanjing Akrobasi Topluluğu'nun Çin Halk Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 60. yıl dönümü nedeniyle Nevşehir'in Ürgüp ilçesinde yaptığı gösteri sırasında, Alperen Ocakları afiş açarak protesto gösterisi yaptı. 4 kişi gözaltına alınırken, bir akrobat ise kule yapılırken düştü.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Çin Halk Cumhuriyeti'nin Ankara Büyükelçiliği ve Ürgüp Belediyesi iş birliğinde yapılan organizasyon kapsamında, dünyaca ünlü Nanjing Akrobasi Topluluğu Ürgüp ilçesinde bir gösteri yaptı. Alperen Ocakları üyesi bir grup ise etkinliğin yapılacağı Ürgüp Belediyesi Kültür Merkezi önünde gösteri öncesi, ''Çin'in Türkistan Türklerine yaptığı soykırım mezalimini kınıyoruz. Nevşehir Alperen Ocakları'' yazılı afiş açarak protesto gösterisi yaptı. Olaya müdahale eden polis önce

gençlerin elinden afişi alırken, sonra da 4 genci gözaltına aldı. 1957 yılında kurulan ve bugüne kadar yaklaşık 50 ülkede sahneye çıkan 25 kişilik Nanjing Akrobasi Topluluğu da yaşananlardan habersiz gösterisini sundu.

Öte yandan, Çinli akrobat kızların denge gösterisinde kule yapılırken bir akrobat düştü. Düşen akrobat yara almazken, grup izleyenlerden büyük alkış aldı.

Topluluğun Ankara, Ordu, Samsun ve İstanbul'da da gösteriler yapacağı öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2009 Perşembe 10:04:00
Güncelleme :19 Kasım 2009 Perşembe 16:26:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?