4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Çocuklara Hacivat-Karagöz tanıtılacak

Türk Eğlence Kültürünün vazgeçilmez karakterlerinden Hacivat ile Karagöz'ün daha etkin bir şekilde tanıtımı amacıyla çalışmalar yapan Nevşehir Belediyesi, kent merkezindeki tüm ilköğretim okullarında Hacivat ve Karagöz gösterileri düzenlemeye hazırlanıyor.

Nevşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünün organizasyonu ile Türk Eğlence Kültürü'nde önemli bir yere sahip karakterlerden biri olan Hacivat ile Karagöz'ü yeni yetişen nesillere tanıtmak amacıyla yapılan çalışmalar kapsamında Nevşehir'de bir ilk gerçekleştirilecek.

İzmir Gölge Oyuncuları Hayali Ayhan Adıgüzel'in yönetiminde Hacivat-Karagöz gösteri ekibi, 18-21 Şubat 2008 tarihleri arasında, Nevşehir kent merkezindeki tüm ilköğretim okullarında gölge oyunu gösterisi yapacak.Topluluk,ayrıca İbiş ve Kukla gösterilerinin yanı sıra palyaço ve İlüzyon gösterileri de sunacaklar.
Hacivat-Karagöz gölge oyunu gösterileri, 19 ve 21 Şubat 2008' de Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi'nde toplam 7 ilköğretim okulu öğrencilerine yapılacak gösteri ile sona erecek.

iha
Yayın Tarihi : 7 Şubat 2008 Perşembe 10:16:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?