3
Mayıs
2024
Cuma
NEVŞEHİR

Cross Golf turnuvası sona erdi

Kapadokya'da bu yıl 2.'si gerçekleştirilen Cross Golf Cappadocia Turnuvası sona erdi. Yurtiçi ve yurtdışından 20 sporcunun katıldığı turnuvada birinciliği Hollanda'dan Appie Çooşkans elde etti.

Nevşehir'in Uçhisar beldesinde İndigo Turizm tarafından başlatılan ve bu yıl 2.'si gerçekleştirilen Cross Golf Cappadocia Turnuvası, Beyaz Vadi'de yapıldı. Türkiye'de yaşayan ve çalışan yabancı ülke vatandaşları ve büyük elçilik görevlileri ile birlikte Arjantin, ABD gibi ülkelerden 20 golfçunun katıldığı turnuvanın son bölümünde Driving Range yarışları yapıldı. Klasik golfun aksine çukur yerine net (ağ) kullanıldığı ve birçok çevreci kuralı ile dikkat çeken Cross Golf turnuvasında katılımcılar peribacaları arasında golf oynamanın tadını çıkardılar.

Turnuva sonunda 9 net'lik oyunlarında birinciliği 26 puan ile Hollanda'dan Appie Çooşkans elde ederken, Rusya'dan katılan Svetlana Andryvkina 23 puan ile ikinci, İspanya'dan Carlos Ansede 22 puan ile üçüncü ve Türkiye'den Lale Tuncel 21 puan ile dördüncü oldu. Driving Range oyununda ise Arjantin'den Heber Rodriguez birinciliği elde etti. Dereceye giren oyunculara ödülleri Museum Otel'de gerçekleştirilen tören ile Nevşehir Valisi Mehmet Asım Hacımustafaoğlu ve İndigo Turizm sahibi Ömer Tosun tarafından verildi.

Turnuvaya Rusya'dan katılarak ikinciliği elde eden Svetlana Andryvkina, Kapadokya'da eşsiz doğa güzellikleri arasında golf oynamaktan büyük zevk aldığını belirterek, bölgenin ilerleyen yıllarda golf ile de anılacağına inandığını kaydetti. Andryvkina, "Kapadokya zaten peribacaları ile çok önemli bir turizm bölgesi. Buraya turist olarak gelebilmenin yanında vadilerde golf oynamak çok güzeldi. Tekrar buraya gelerek golf oynamak için sabırsızlanıyorum" dedi.
İngiltre'den Kim Waddovp ise, birkaç yıl içerisinde Cross Golf'un klasik golf tutkunlarını kendisine bağlayacağına inandığını belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Mayıs 2009 Pazar 12:52:54
Güncelleme :31 Mayıs 2009 Pazar 12:56:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?